Datum:

15.06.2011. 19:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 8510 pregleda

Marijan Sobala, 77-godišnji penzioner iz Broševica na jugu Poljske postao je poljski rekorder, ne samo kao najstariji Poljak koji polaže vozački ispit, već i zato što uporno već 40. put pokušava da dobije vozačku dozvolu.

Do sada su ga na ispitu obarali 39 puta ali Sobala se zainatio da dobije pravo da sedne za volan, pošto ga je imao sve do 2007. godine, kada ga je policija uhvatila pijanog na biciklu i oduzela mu vozačku dozvolu na dve godine.

Kada je posle isteka tog roka došao da polaže vožnju misleći kako će proći lako sa decenijskim vozačkim iskustvom ali je ostao zatečen kada su ga na ispitu oborili.

Uporni penzioner uzeo je pred sledeći ispit časove vožnje, ali nije pomoglo i tako iznova u svakom mogućem narednom terminu 39. puta.

“Probaću toliko dugo dok ne uspem. U garaži na mene čeka crveni `fijat’. Nadam se da ću ubrzo moći da sednem za volan. Za sada mi preostaju bicikl i autobus”, kazao je Sobala za današnji Fakt.

Poljskom listu Sobala se požalio da ga na ispitu hvataju na sitnicama da navodno nije usporio pred pešačkim prelazom iako je na semaforu zeleno, da je vozio suviše sporo, ili da mu se motor na prakingu ugasio.

Do sada je u svojoj borbi za vozačku dozvolu Sobala potrošio za takse za ispite i prevoz do obližnjeg grada gde se ispiti polažu skoro 1.400 evra.

Izvor: Beta

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)