Datum:

05.04.2018. 22:38

Autor:

Ivan Radojičić

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Krećete na put i pred vama je nekoliko sati dosadne vožnje. Ako ste kao većina ljudi, obaveze vam nisu dozvolile da se naspavate i budete potpuno skoncentrisani u svakoj sekundi koju provedete za volanom. Srećom tu je vaš verni mobilni telefon i aplikacije za zabavniju, bolju i bezbedniju vožnju koje će učiniti da vaše putovanje prođe što lakše.

Predstavljamo vam 7 najboljih mobilnih aplikacija koje možete koristiti u kolima.

Pre nego što krenete na put obavezno proverite kočnice na vozilu, da li ima dovoljno ulja i tečnosti u motoru, ali budite sigurni i da je vaš telefon u potpuno ispravnom stanju – da baterija drži kako treba, a telefon ne baguje i ne koči. Ako imate bilo kakvih sumnji najbolje je da svoj uređaj odnesete u ovlašćeni servis mobilnih telefona poput ProMobi servisnog centra, gde će, u najkraćem roku, vaš telefon biti sređen tip-top.

Google mape – da uvek znate gde je najbliža pumpa ili restoran

Google maps aplikacija sadrži sjajnu opciju koja vam, poput većine GPS navigacija, prikazuje bližu okolinu rute kojom vozite i govori gde možete naći pumpu za gorivo, restoran, prodavnicu ili bilo koji drugi objekat koji vam akutno može zatrebati.

Na Android telefonima novije generacije imate čak i mogućnost da, pomoću komande “Okay Google” aktivirate glasovnu pretragu. Na ovaj način ruke možete ostaviti na volanu, nastaviti da bezbedno vozite ne gubeći vreme i dobijete informaciju koja vam je potrebna.

Dovoljno je da glasovno zatražite uputsva i vaš telefon će vas navoditi do željene lokacije.

CamOnRoad – lako snimite svoju vožnju ili zanimljiv detalj na putu

Koliko puta ste videli nešto zanimljivo na putu, želeli da to snimite, ali jednostavno nije bilo bezbedno hvatati se da telefon u tom trenutku, uključiti kameru i, u međuvremenu propustiti sam događaj?

Sa CamOnRoad aplikacijom interesantne stvari više nikada neće ostati nezabeležene.

S druge strane, ova aplikacija vam može biti od velike koristi i u slučaju da, ne daj Bože, dođe do udesa, kako bi ste dokazali da niste krivi.

Sam video možete sačuvati na mobilnom telefonu ili u cloudu koji je besplatan za oko tri sata snimljenog materijala.

Za iPhone takođe postoji aplikacija pod nazivom Carcorder koja pruža iste opcije.

Torque – dijagnostika automobila na mobilnom telefonu

Ukoliko imate automobil koji ima priključak za dijagnostiku, uz aplikacuju Torque i jeftini OBD-II adapter, možete dobiti brojne podatke na svom mobilnom telefonu. Uz pomoć ove aplikacije možete da pratite rute kojima idete, dobiti savete kako da uštedite na gorivu…

Pored toga Torque, pravim zaljubljenicima u automobile, pruža veliki broj dijagnostičkih alata koji vam mogu uštedeti novac koji bi vam automehaničar naplatio prilikom pregleda.

Waze – da znate sva upozorenja

U pitanju je aplikacija koja vam na dlan stavlja sve informacije o gužvama u saobraćaju, saobraćajnim nesrećama, radarima i patrolama u okolini u kojoj se nalazite.

Ovu aplikaciju informacijama pune sami korisnici u realnom vremenu, tako da je verodostojnost podataka veoma visoka.

Povrh svega, Waze pruža i glasovnu navigaciju, automatsko pravljenje novih ruta i mogućnost da prijateljima pošaljete predviđeno vreme vašeg dolaska na lokaciju.

iOnRoad – za pravovremeno kočenje

Veliki broj saobraćajnih nezgoda uzrokovan je lošim tajmingom za stiskanje kočnice. Aplikacija iOnRoad efikasno rešava ovaj problem tako što detektuje kada je vozač ispred vas pritisnuo kočnicu. Aplikacija vam ovu informaciju šalje pre nego što ste i sami mogli da registrujete da je vozilo ispred vas počelo da koči.

Kako bi ovo postigao iOnRoad koristi cameru i GPS samog telefona i na taj način proračunava koliko je potencijalno vremena potrebno da bi došlo do kontakta sa vozilom koje je ispred vas.

Na ekranu telefona, pored brzinomera, prikazuje se distanca između vozila koja je u zelenom ako je udaljenost odgovarajuća ili crvena ukoliko je potrebno povećati je.

Spotify – radio sa uvek čistim zvukom

Na kvalitet radio veze u kolima pejsaž može uticati u velikoj meri. Ako prolazite kroz klance ili između brda, ne samo da ćete čuti šuštanje i krčanje iz zvučnika, već se lako može dogoditi da uopšte ne primate signal i budete osuđeni na potpunu dosadu.

Aplikacija Spotify u svim ovim okolnostima radi. Zapravo funkcioniše svuda gde je moguće uhvatiti signal na telefonu, što je u današnje vreme, manje-više svuda.

Prenos zvuka sa telefona na zvučnike u kolima može se obaviti preko Bluetooth konekcije ili putem kabla.

HERE WeGo – za brzo nalaženje alternativnog puta

Ovo je jedna od najboljih aplikacija koja pruža GPS usluge bez potrebe za konektovanjem na internet, čime čuva vaš novčanik. Nakon što skinete mape možete ih koristiti u svakom trenutku kada su vam potrebne i, brzo i lako, naći alternativni put u slučaju saobraćajnih gužvi ili zastoja. HERE WeGo takođe može prikazivati objekte od interesa koji su vam u blizini. Mada se ove funkcije obavljaju nešto sporije nego li kod drugih aplikacija, HERE WeGo ipak radi i offline što je ogromna prednost.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)