Datum:

20.07.2011. 2:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5249 pregleda

Grad Njujork dodaje svom voznom parku 50 vozila Chevrolet Volt kao deo napora za smanjenje zagađenja vazduha, emisije ugljendioksida i potrošnje goriva. Gradonačelnik Njujorka Majkl R. Blumberg najavio je dodavanje Voltova ostalim električnim vozilima na konferenciji za štampu, održanoj u utorak 12. jula u Vudsajdu, Kvins, Njujork.

Volt će biti prvi elektromobil u upotrebi u Njujorškoj policiji koja već koristi elektrilčne skutere i automobile za golf. Voltovi predstavljaju većinu od 70 novih električnih vozila, pridružujuči se gradskom voznom parku, koji sada broji 430 vozila.

“Ovo je najveća ikad, nabavka električnih vozila za potrebe gradskog voznog parka, koji je već sada najveći opštinski ekološki vozni park u čitavoj državi,” rekao je gradonačelnik Blumberg u saopštenju za medije. “Nastavićemo da pružamo primer, ali ujedno moramo Njujorčanima dati mogućnost ekološkog izbora u njihovim životima.

“Kada se upoznaju sa činjenicama, ljudi se mnogo lakše opredeljuju da kupe elektromobil. Na nama je da obezbedimo da javnost bude informisana, da im pružimo mogućnost da donose odgovarajuće odluke i da im, ako žele da voze elektromobil, obezbedimo potrebnu infrastrukturu. To je sve deo našeg gradskog plana, koji treba da proizvede zeleniji i bolji Njujork”

Tokom prvih 60 kilometara, Volt može da vozi bez ispuštanja gasova iz auspuha, pomoću električne energije pohranjene u njegovoj litijum-jonskoj bateriji od 16 kWh. Kada se baterija isprazni, neprimetno se uključuje benzinski motor/generator kako bi obezbedio dodatnih 550 km vožnje, za opseg od preko 600 km sa punim rezervoarom. 

Izvor: Chevrolet PR

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)