Datum:

11.02.2013. 19:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5111 pregleda

Od nedavno je poznato da Lamborghini planira da predstavi svoj one-off 50th Anniversary model na predstojećem Salonu automobila u Ženevi. Najnoviji izveštaji kažu da je reč ni manje ni više nego o najbržem Lamborghiniju ikad napravljenom i pored koga bi Aventador mogao da se postidi svoje skromnosti.

Direktor dizajna ove italijanske kompanije Filipo Perini potvrdio je ovu informaciju tokom “Global Dynamic Launch”-a, tokom kog je predstavljen novi Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster u Majamiju. Perini je tom prilikom izjavio: “To će biti najbrži Lamborghini kada napravljen i biće izrađeno veoma mali broj jedinica. Proizvešće se manje od 10 automobila, a većina od njih već je rasprodata.”

Kada se činjenici da je ovaj automobil već skoro rasprodat pridoda informacija o takođe rasprodatom Aventador Roadsteru do sredine iduće godine, može se zaključiti da Lamborghiniju trenutno cvetaju ruže.

“Želimo da šokiramo svet novim automobilom”, izjavio je Perini, a ovoj kompaniji izrada one-off modela nije strana. Do sada smo videli Miura Roadster, Miura Jotu i Lamborghini Aventador J. Priča se da bi i Sesto Elemento mogao da se pridruži ovoj liniji, obzirom da je napravljeno samo 20 jedinica i da su rasprodate po ceni od 2.5 miliona dolara. Prema rečima Perinija, one-off modeli i specijalna izdanja u ograničenim serijama su deo DNK Lamborghinija.

Za razliku od Sesto Elemento modela, ovaj one-off moći će da se vozi i izvan trkačke staze.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)