Datum:

16.03.2011. 13:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , ,

Statistika:

0 komentara 50337 pregleda

Automobili koji su u službi taksija mogu biti raznih marki, samim tim i različitog izgleda i performansi. Listu do 13 takozvanih ”supertaksija”, čija zajednička osobina je – što prilično odudaraju od uobičajenih taksi vozila. Doduše, automobili nisu poređani ni po kakvom rangu, već su nasumično nabrojani; što, naravno, ne znači da ne možete sami sastaviti svoju top listu!

1. Crown Victoria

 

Crown Victoria

 

Ovaj automobil je ekipa ”Rajds Magazina” podigla u visine – bukvalno! Reč je o Crown Victoria, najčešćem modelu taksija, a ovo je urađeno povodom proslave u njegovu čast.

 

 


2. Lamborghini Murcielago

Lamborghini Murcielago

Morate da pređete sa jednog kraja grada na drugi veoma brzo? Onda je ovo pravi taksi za vas. Lamborghini Murcielago sa 6.5-litarskim motorom ispod haube, koji proizvodi 633 konjske snage i od nule do 100 km/h na stiže za 3.4 sekunde kako bi se zaustavio na crvenom svetlu na semaforu.

 

 

 


3. Porsche Cayenne

Porsche Cayenne

Viđen u Moskvi. Šta li se desilo starim, dobrim Ladama? Nije to žalba, samo obzervacija.

 

 

 


4. Chrysler Taxi

Chrysler Taxi

Pomalo deluje kao gangsterski taksi, zar ne?

 

 

 


5. Ferrari Enzo

Ferrari Enzo

U službi arapske taksi službe našao se i ovaj Ferrari Enzo. Ovaj hiperautomobil vredan 850.000 dolara uočen je u Muscatu u Omaru, i čini se da ima zatamnjena zadnja svetla. Ipak, sajt Ferrarichat tvrdi da je u pitanju Photoshop, ali je svakako prilično interesantan.

 

 


6. Taksi sa rampom

Taksi sa rampom

Široka i višenamenska vrata ovog taksija mogu se spustiti dole, te tako formirana prilazna rampa omogućava kolicima i/ili skuterima da se jednostavno uvezu unutra.

 

 


7. Standard taksi

Standard taksi

Ovaj Standard Taxi ima motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji može da se preobrati u onaj koji pokreće prirodni gas, a ima i veoma veliki rezervoar u prtljažnku, kako vozački ne bi morali da gube vreme sipajući gorivo za vreme svoje smene.

 

 


8. L-PT Cruiser Žuti Taksi

L-PT Cruiser Žuti Taksi

Ovo je koncept osmislila je kompanija Hybrid Technologies. L označava litijum, odnosno litijum-jonsku bateriju koja ovom automobilu omogućava opseg od 193 km uz maksimalnu brzinu od 128 km/h.

 

 


9. Coco taksi

Coco taksi

Ovo vozilo na tri točka koristi se u Havani, na Kubi. Ne možete reći da ste bili na Kubi ako se niste vozili u jednom od ovih.

 

 


 

10. Maybach taksi

Maybach taksi

Ovaj atraktivni Maybach taksi uočen je u Moskvi. Ne znamo da li je i ovde reč o Photoshop-u, stoga ako se neko u Moskvi susreo sa ovim automobilom, neka potvrdi.

 11. Hummer taksi

Hummer taksi

Pomislite samo gde vas sve može odvesti ovaj žuti Hummer taksi, viđen u Hjustonu, Teksas. Zamislite svoje iznenađenje da nakon kontaktiranja taksi službe zateknete ovo na svojoj adresi.

 12. Vazdušni taksi

Vazdušni taksi

U nekim delovima Floride putnici mogu da koriste Vazdušni Žuti Taksi, što je ustvari Cessna 402c avion. Prilično kul, zar ne?

 13. Vodeni taksi

Vodeni taksi

Iskorišćenost različitih vidova prevoza ne bi bio potpun a da ne pomenemo i njujourški Vodeni Taksi, koji obezbeđuje brzo i udobno putovanje i takozvane ”uskoči-iskoči” rute koje su korisne i podjednako zabavne i turistima i lokalnom stanovništvu.

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)