Datum:

06.12.2010. 10:47

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , , , , , ,

Statistika:

1 komentara 59793 pregleda

Dani kada su policijski službenici morali da jure za kriminalcima koji im izmiču su gotovi, jer su sada opremljeni sa novom generacijom automobila kao što su Ford, Lamborghini, Cadillac, Chevrolet, itd. Evo i liste13 najboljih policijskih automobila koji mogu sustiči i privesti pravdi bilo kog kriminalca koji namerava pobeći od policije.


Ford Police Interceptor 2012

Ford Police Interceptor

Proizvođač ovog automobila je Ford, a sam model je baziran na Taurus-u  i predstavlja zamenu za sadašnji Crown Victoria, koji je predstavljao izbor policajaca sve do sredine devedesetih. U Las Vegasu je viđen po prvi put, a sada je potpuno zvaničan. Forf Police Interceptor u prevodu znači  ”Fordov policijski presretač”, što ovaj auto i jeste.


Chevrolet Caprice policijski patrolni auto

Chevrolet Caprice policijski patrolni auto

Policijska snage širom Severne Amerike biće opremljene sa potpuno novim Chevrolet Caprice policijskim patrolnim vozilima u 2011. Novi i moderni Caprice PPV na zadnji pogon u ponudi je sa V8 i V6 motorima, kao i visokotehnološki specijalizovanom opremom i karakteristikama.


Carbon Motors E7

Carbon Motors E7

Carbon Motors je dizajniran kao američko oružje protiv organizovanih krađa i zloupotreba automobila. Ovaj auto je napravljen sa jasnom svrhom i opremljen je najsavremenijom opremom za bobru protiv kriminala, pored limarije otporne na metke i 3.0-litarskog BMW turbo dizela.


Lamborghini Gallardo LP560-4

Lamborghini Gallardo LP560-4

Ovo je zvanični auto italijanske policije, opremljen sa 5.12-litarskim V10 motorom koji proizvodi 412 kW (560 KS) pri 8000 o/m. Ovo vozilo može da ubrza od o do 100 km/h za manje od 3.7 sekundi i maksimalno postiže 325 km/h.


Brabus Rocket Police Special

Brabus Rocket Police Special

Brabus CLS V12 Rocket baziran je na Mercedes CLS klasi, sa neverovatnih 362.4 km/h na Nardo testu brzine u južnoj Italiji. Novo policijsko vozilo prvi put je javnosti prikazano 2006. godine na auto show-u u Esenu i namenjen je obračunu sa savremenim drumskim razbojnicima.


Caparo T1-RRV

Caparo T1-RRV

Ovo je najbrži policijski auto ikada dizajniran. Napravljen od blesavih Britanaca objedninjenih u Caparo, u saradnji sa metropolitenskom policijom, T1-RRV je baziran na originalnom Caparo-u i za manje od 5 sekundi ubrzava do 160 km/h. To mu i nije neki problem, obzirom na 575 KS i maksimalj brzini od 322 km/h.


Camaro SS Police Car

Camaro SS Police Car

Teksaška policija je napravila ovaj patrolni auto od novog Camaro SS-a. Gradska policija Haltoma je angažovala Classic Chevrolet iz Grejpvajna u Teksasu da napravi poseban Camaro SS policijski auto koji bi imao LED šipku na vrhu i još jednu ugrađenu u zadnje staklo.


Mitsubishi Evo X

Mitsubishi Evo X

2008. godine policija Južnog Jorkšira je svojoj jedinici dodala deset novih Mitsubishi Evolution X automobila, koji su specijalno namenjeni potrebama jedinice za drumski kriminal, kako bi lovili loše momke i adekvatnije pratile dilere droga i lopova automobila. Mada, sam pogled na ovakvog protivnika verovatno će učiniti da ovi odmetnici od zakona jednostavno odustanu od jurnjave sa policijom.


Dodge Challenger R/T

Dodge Challenger R/T

Ovaj auto u zelenoj i beloj varijanti je zvanično vozilo šerifskog okruga Brauard na južnoj Floridi. Challenger R/T je unutra, spolja i na krovu kompletno opremljen svetlima.


Holden VE Commodore

Holden VE Commodore

Ovaj australijski policijski automobil je opremljen sa visokotehološkim gadgetima kao što su softver za prepoznavanje glasa koji policiji omogućava neometanu upotrebu kompjutera čak i za vreme vožnje, kamere na prednjoj i zadnjoj strani koje u realnom vremenu komuniciraju sa centrima u kojima se mogu nadgledati brzina i pozicija automobila, automatsku kameru na krovu automobila koja može da skenira između 5.000 i 8.000 automobila u jednoj desetosatnoj sesiji, kao i sistem koji ispaljuje strelice u gume vozila osumnjičenog.


Porsche 911

Porsche 911

Policijske snage u Huveru su svojoj floti dodale hitri Porsche 911. Ovaj luksuzni nemački automobil vrhunskih performansi je pre dve godine bio konfiskovan u jednoj od huverskih policijskih akcija u kojoj je policija zaplenila oko 10 kg kokaina, sakrivenih u  dve pregrade. Porsche iz 2001. godine je bio detaljno ispitan i prefarban kako bi se uklapao u srebrno-plavi policajski kolorit.


Cadillac CTS-V

Cadillac CTS-V

Ovaj Cadillac iz 2009. godine je toliko fantastičan auto za policiju da potpuno podseća na Robokapa. Priključen je jedinici kako bi potpomogao policiji u opremljenosti i broju iznadprosečnih vozila.


Cadilac XLR-V Cop Car

Cadilac XLR-V Cop Car

Ovaj auto iz 2008. godine izgleda prilično lepo, a slovo V u nazivu implicira da deli slične performanse kao i Caddilac XLR, samo što slovo V može da bude skraćenica od vraški brzog i veoma luksuznog.

1 komentar
  1. Mic

    Sveje tacno stose tice ovog Holden VE Commodore samo 2 stvari nisu jedn gde vi nadjoste strelice koje gadjaju u gume ovdebi tuzili za to dosad milijo puta a drugo toje komodor

    Holden VE SS Commodore koise mnogo razlikuje po motoru i po izgledu u nekim detaljima odobicnog Holden VE Commodore..

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)