Datum:

29.01.2011. 13:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7007 pregleda

29. januara 1886. godine Karl Benz je podneo zahtev za patentiranje svog automobila sa tri točka. Od tada se taj datum smatra zvaničnim rođenjem automobila, koji danas slavi svoj 125. rođendan.

U istom periodu kada i Karl Benz, Gotlib Daimler je razvijao prvi automobil sa četiri točka. Na ovaj način, radeći nezavisno jedan od drugog, osnivači današnje kompanije Daimler AG i njenog osnovnog i globalno uspešnog brenda, Mercedes-Benza položili su kamen temeljac za sve današnje putničke automobile, teretna vozila i autobuse. Kompanija koja je izumela automobil od tada nastavlja da ga razvija raznovrsnije i duže od bilo kojeg drugog proizvođača motornih vozila – u svim relevantnim sektorima, od pogonskih tehnologija, preko udobnosti i bezbednosti, pa sve do dizajna.

Naziv Mercedes je dobijen prema imenu ćerke Emila Jelineka, austrijskog biznismena, velikog ljubitelja automobila i entuzijastičnog pobornika tehničkog napretka. Da li magija imena Mercedes, koje na španskom znači “milost”, ili pobede koje je Jelinek ostvarivao na automobilskim trkama pod ovim pseudonimom, stvorile su masovno prihvatanje i prepoznavanje vozila sa trokrakom zvezdom kao Mercedes vozila, zbog čega je naziv i zvanično bio usvojen 1926. godine.

Izuzetno praktičan Benz i nepokoleblivi Daimler, zajedno su utvrdili i proširili svoju vizijiu u sve segmente svakodnevnog života, omogućivši ne samo transport na kopnu, već i na vodi i u vazduhu, a time i značenje magičnog simbola trokrake zvezde čiji kraci pokazuju na tri strane: vodu, vazduh i kopno.

Nakon više od 125 godina, spajanja, kriza i ratova, Mercedes-Benz je danas izbor predsednika i kraljeva, predstavljajući kroz znak trokrake zvezde univerzalni simbol za posebnost, prestiž, kvalitet, tradiciju, liderstvo i inovativnost.

PR Mercedes-Benz

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)