Datum:

16.11.2010. 17:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , , , , ,

Statistika:

0 komentara 32253 pregleda

Po putevima ili ne, terenci (ATV) mogu da idu baš svuda. Ali, mogu li se obični automobili meriti sa njima? Dok su terenci uvek bili smatrani za teška i masivna off-road vozila, autotehnologija je tokom godina uspela da napravi automobile takođe dovoljno teške i masivne, poput terenaca. Vežite svoje pojaseve jer u nastavku sledi 10 intrigantnih koncepata terenaca koji bi mogli prašiti putevima u budućnosti.


1. All-Terrain sportski kupe

All-Terrain sportski kupe

Igrali biste se Betmena? To bi možda najbolje bilo sa All-Terrain sportskim kupeom. Dizajner Batyr Ospano u jednom je spojio veoma futurističko on i off-road vozilo. Činjenica da kupe koristi solarnu energiju kao dodatni pogonski izvor je kao šlag na torti. Kada će ovaj koncept biti viđen na ulicama? Naša pretpostavka sigurno je slična vašoj.


2. Polaris 4WD ATV

Polaris 4WD ATV

Dizajner Marcus Ignasio Madia predstavio je svoj render Polaris QTV 4WD koncepta. Ovaj koncept, koji spaja 4WD karakteristike SUV-a sa okretnošćui ATV-a izgleda vrlo praktično kao sportski terenac. Navigacija je zasnovana na GPS konzoli. Dizajn je futuristički, sa akcentom na upotrebljivosti. Navijamo za to da dospe u proizvodnju.


3. KTM RC4 AT

KTM RC4 ATV

Oni koji se angažuju oko zaštite životne sredine ne slažu se baš najbolje sa terencima koji bukvalno gaze sve pred sobom. Ali, sigurni smo da će biti impresionirani Tristan Hipps-ovim KTM RC4 terencom. Zašto? Iz prostog razloga: ovaj koncept koristi baterijski pogon. Oštrog izgleda, ovaj minimalistički koncept vraća nas u vremena kada je pokretljivost značila četiri točka i motor sa sedištem na vrhu. Za razliku od konvencionalnih terenaca, sa ovim se možete kretati i po skrovitim mestima. Jedva čekamo da bude viđen na ulicama.


4. Fiat-Hummer Oltre

Fiat-Hummer Oltre

Fiat je poznat po tome što pravi male i slatke automobile, dok Hummer pravi snažne i macho SUV-ove. Iako je ovaj savez posve čudan, oni se udružuju i predstavljaju nam Oltre koncept. Spolja izgleda kao tipičan Hummer sa opakim izgledom, dok je unutrašnjost  Fiat-ovski nežna. Oltre-ov ponos je obrtni momenat od 456 NM. Ali šta, zaboga, ovi relativno malecki točkovi rade na ovom velikom, strašnom autu?!


5. JEEP Hurricane

JEEP Hurricane

Evo još jednog terenca koji je to za sada i ostao – njegovo veličanstvo JEEP. Monstruozan je blaga reč u nameri da opišemo JEEP Huricane. A da probamo ovako: dva masivna osmocilinarska motora, jedan napred i jedan pozadi, koji ubrzavaju ovo čudovište od nule do 60 za manje od pet sekundi? Brutalan koncept. Kada JEEP Hurricane otpočne svoje krstarenje drumovima, ostali terenci bežaće u zaklon


6. Citroen C Buggy

Citroen C Buggy

Citroen je harao po stazama svetskog reli prvenstva (WRC), a sada prenosi bogato reli nasleđe i na ulice. Pozdravite Citroen C Buggy. To je dvosed i pokreće ga dizelaš sa 173 KS. Ne zvuči bog zna kako, ali izgleda prilično kul za lagani dvosed. Štedeli su mu na krovu, prozorima i vetrobranskom staklu kako bi se dobio osećaj uklapanja u prirodno okruženje. Da li su u tome uspeli, prosudite sami.


7. Husser Dakar Rally koncept

Husser Dakar Rally koncept

Govoreći o Dakar Rally-ju, dizajner Klaud Wasiak se trudio da dočara Husser Dakar Rally koncept. Husser izgleda kao preterano velik, futuristički peščani bagi sa projektovanim krilima nazad. Ovaj koncept inspirisan je neverovatnim izvorom: poljskom konjičkom uniformom iz 18. veka. Dovodeći stvari na potpuno novi nivo, navigator će morati da se brine o krilima, dok će vozač biti zadužen za upravljanje. Baš zgodno, zar ne?


8. Lincoln Navicross

Lincoln Navicross

Da li je ovo automobil? I, da li je SUV? Vi odlučite. Ovo je novi Lincoln Navicross. Dizajniran kao crossover, Navicross kombinuje estetiku i dinamiku sedana sa snagom i prodornošću SUV-a. Snaga se do točkova dostavlja pomoću 4.2-litarskog osmocilindarskog motora. U globalu, Lincoln Navicross je letimičan pogled na automobile veoma bliske budućnosti.


9. BMW Mini Crossover

BMW Mini Crossover

BMW je uspešno pravio crossover-e kao X6. Nezadovoljni sa tim, inžinjeri uzimaju Cute Mini i priređuju mu crossover tretman. Mini Crossover koncept izgleda snažno, sa mnoštvom BMW kerefeka svuda, počevši od farova. Ipak, uspeva da ima izgled Mini-ja. To nam ostavlja otvoreno pitanje da li će Mini Crossover uspeti da se nosi s vremenom kao i ostali Mini-ji.


10. Urban Quad ATV

Urban Quad ATV

Poslednji, ali svakako ne i najmanje važan, je Urban Quad koncept, delo dizajnera Pabla De Titta. Dizajniran baš u srvhe urbanog prevoza, Ubran Quad izgleda vrlo futuristički. Više stilizovan nego koristan, Urban Quad će definitivno trebati više od stila kako bi savladao beskompomisnost otvorenog prostora. Treba pametno postaviti ove glomazne gume pre nego što se krene u akciju.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)