Datum:

04.03.2011. 19:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , , , , , ,

Statistika:

1 komentara 94563 pregleda

Ukoliko ne želite da uložite previše novca u novi automobil, ovo istraživanje će vam prikazata kojih 10 automobila na srpskom tržištu trenutno ima najnižu cenu.

Ekipa ”Auto magazina” pokreće novi ciklus istraživanja u kome će potencijalnim kupcima predstaviti najjeftinije modele proizvođača čiji se automobili kod nas mogu kupiti. Ovog puta, cilj istraživanja nije poređenje modela kroz odnos cena-oprema, već samo da se prikažu cene najjeftinijih (logično i najslabije opremljenih).

Dacia Sandero

Prvu poziciju u našoj analizi zauzeo je jedan od omiljenih automobila srpskog kupca, ”dačija sandero”. Osnovni ”sandero” za 6.800 evra nudi solidan benzinski motor od 1.4 litra i 75 KS, jedan vazdušni jastuk, ABS i pripremu za radio. Za 1.000 era više dobićete i skuplji paket ”ambiens” (servo, centralna brava). Trenutno se uz sve modele ”sandera” na poklon dobijaju i četiri zimske gume.

Chery Ego

Ono sa čime su u Čeriju rešili da osvajaju srpsko tržište nije samo cena već i oprema. Dovoljno je da samo letimično bacite pogled na našu tabelu i uočićete da je ”ego” krcat opremom za koju vam verovatno ne bi ni palo na pamet da može postojati u malom gradskom automobilu.

Fiat Punto classic

Domaći ”punto” našao se ovoga puta na trećem mestu i to prvenstveno znog toga što nekadašnji startni ”aktual” paket  nije više u ponudi. Sada je ”punto” malo bolje opremljenm aku 1.000 evra skuplji i košta 6.999 evra (sa uključenih 1000 evra popusta za kupovinu ”staro za novo”). Ono što ovaj auto ipak čini ubedljivo najprodavanijim četvorotočkašem na našem tržištu su povoljni uslovi kupovine.

Chevrolet Spark

Novi ”ševrolet spark” nije jeftin kao prethodni model, ali je zato porastao i postao ozbiljan auto koji može da ponudi mnogo toga. Svakako treba pohvaliti servo i ABS u serijskoj opremi, a naročito čest vazdušnih jastuka koji se ponekad ne mogu naći ni u duplo skupljim automobilima.

Renault Twingo

”Reno tvingo” se našao negde u sredini naše tabele, ali ga posebno treba pohvaliti zbog toga što ”trend” paket ima dosta opreme, a sa aktuelnim popustom ima i vrlo konkurentnu cenu. Reno uvek nudi dodatna sniženja u zavisnosti od načina finansiranja, pa se za preciznu cenu valja konsultovati sa prodavcem.

Citroen C1

Simpatični ”sitroen C1” košta nešto manje od 8.000 evra i nudi vrlo dobro probranu opremu (dva vazdušna jastuka, servo, klima i ABS). Možete proći čak u 500 evra jeftinije ukoliko se odlučite za modela za troja vrata.

Peugeot 107

Sitroenov brat blizanac, iz fabrike Pežo, ”107” je skoro 400 evra skuplji, nema klima uređaj, ali ima nekoliko uređaja kojih nema u ”sitroenu”. Oba ova automobila imaju trocilindrični benzinac zapremine jedan litar sa 68 KS.

Kia Picanto

”Kia pikanto” se našao na drugoj polovini tabele zato što se trenutno u ponudi nalazi samo model sa najluksuznijim paketom opreme, ali sa dobrim popustom oko 3.500 evra. Kao što možete videti u tabeli, ”pikanto” ima bogatu opremu, što mu svakako povećava vrednost i poboljšava užitak u vožnji.

Skoda Fabia

”Škoda fabija” je takođe veoma tražen model i to prvenstveno zbog niske cene za auto B segmenta. Startni paket opreme ”klasik” nije bogat, ali trenutno se besplatno dobija ”klasik plus” koji dodaje i klima uređaj, daljinsko centralno zaključavanje o podešavanje vozačkog sedišta po visini.

Ford-Fiesta

Na kraju naše tabele najjeftinijih modela našla se ”ford fijesta”. Iako je na poslednjem mestu, to nikako ne znači da je u pitanju loša ponuda – naprotiv! ”Fijesta” je potpuno nov model i to iz B-segmenta, koji poreed atraktivnog dizajna nudi i dosta opreme.

Na kraju, savetujemo vam da imate u vidu da su uvoznici svesni da se bazni modeli retko traže, a ćete retko naći takav na lageru. Ukoliko želite baš takav, u pojedinim slučajecima morate da čekate 30 do 90 dana, a ponekad i duže.

* Zbog početka godine, pojedini uvoznici imaju još par vozila koja su ”pretekla” od prošle godine pa ih sada nude po još malo nižim cenama. Naravno, takva vozila se ne stavljaju na

** U tabelu smo uvrstili po samo jedan model od svake marke. Treba imati u vidu da pojedine firme imaju druge modele koje svojom cenut mogu da uđu u konkurenciju, poput ”dačije logan” ili ”fijat pande”.

Izvor: Auto magazin

1 komentar
  1. anonimus:_

    sta’s kad su to auta kao Fiat,Reno,Dacia sto nije Mercedes-Benz, Audi ili BMW!???

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)