Datum:

17.12.2010. 19:59

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , , , , ,

Statistika:

0 komentara 28770 pregleda

Obzirom da je izmišljeni svet često mnogo zanimljiviji od realnog, trebalo bi da je tako i kada su u pitanju automobili. U nastavku možete, zabave radi, pogledati listu 10 najboljih izmišljenih automobila na svetu, koji su se pojavili u nekoj većini poznatoj priči ili pozadini nekog koncepta. Pogledajte listu pa zaključite da li je imaginaran svet zaista zabavniji od stvarnog.


10. Chitty Chitty Bang Bang

Chitty Chitty Bang Bang

Ovaj automobil sigurno nije kul kao što je Batmobile ili seksi kao Bondov, ali mu naziv zvuči kao pesmica. To nije dovoljno? Chitty ima svoje posebne detalje kao što su krila, komunikacija sa ljudima, sposobnost da se pretvori u čamac, ali bez posredstva mehaničara. Koliko biste bili iznenađeni ukoliko bi vaš automobil raširio krila i poleteo?


9. Batmobile

Batmobile

”Batmobile” je teško opisati iz razloga što ovaj automobil ima tako mnogo inkarnacija. U seriji koja je emitovana kasnih ’60-ih koristili su Ford-ov koncept nazvan Lincoln Futura, sa perajima i prozirnim plastičnim putničkim sedištima. Kasnije verzije su imale raznorazne gedžete, kao što su jet motori, neobična svetla, šiljke na ratkapni, kao i motocikl koji ga je uvek pratio. Jedna animirana serija imala je i leteću verziju, a Batmobile iz ”The Dark Knight”a najviše podseća na tenk. Ipak, uopšte nije važno kako Batmobile izgleda: uvek će biti ultimativni superherojski simbol.


8. DeLorean iz ”Back to the Future”

DeLorean iz ''Back to the Future''

Ako pitate generacije koje su uživale u ovom kultnom filmu, za njih je ovo onako kako bi izgledao vremeplov. Ima krov sa šarkama koji se vertikalno otvara, pokreće ga plutonijum (ili munja koja se proteže od tornja sa satom) i uvek ima neki deo koji se kvari sam od sebe. Ukoliko putovanje kroz vreme ikada postane moguće, nadamo se da će prvi vremeplov biti napravljen od DeLorean-a.


7. Džejms Bondov Aston Martin

Džejms Bondov Aston Martin

Kada je Šon Koneri vozio srebrnog Aston Martina DB5 u ”Goldfinger”-u iz 1964. godine, zauvek je promenio svet automobila. Dodatne opcije izgledaju kao deo špijunskog arsenala – katapult sedište, otpuštanje klizavog ulja, pištolji – to je ono što je bio samo početak razvoja Bondovog automobila. Aston Martin je lep i uglađen, ali i definitivno auto najlepšeg izgleda na ovoj listi. Tip koji stoji pored takođe je poznat po nečemu, ali je on sada potpuno nezanimljiv.


6. Herbie

Herbie

Čovekolike Volkswagen Beetles (čuvene Bube) baš i nisu automobili za trke, ali to je upravo ono što čini Herbie posebnim. Ovde nema nikakvih samopojavljujućih laserskih pištolja i ostalih čudesa; samo divna osobenost i odličan strip tajming. Herbie je automobilski pandan psu Lesiju – nežan je i dopadljiv, ali ipak sposoban da se obračuna sa lošim momcima. Kako odoleti tim velikim očima-farovima?


5. Gedžetmobil

Gedžetmobile

Lepota Gadgetmobila je u tome što ima zaista beskrajne zalihe gedžeta, za razliku od ostalih automobila na ovoj listi, koji se menjaju u svakog epizodi ”Inspektora Gadgeta”. Neki od glavnih su: katapult sedište, rakete, uvlačive kandže. Ovaj auto je takođe mogao da ispaljuje male eksere kako bi izbušio gume svog protivnika, a gume su mogle da se istežu isto koliko i ruke Inspektora Gadgeta., transformišući se u totalno drugačije vozilo. Sve u Gadgetmobile-u je funkcionisalo pomoću glasovnih automata.


4. Misteriozna mašina

Misteriozna mašina

Misteriozna mašina nije imala nikakve specijalne efekte, ali je svakako imala najpsihodeličniju farbu ikad viđenu. Vozila ga je družina iz čuvene Skubi Du ekipe. Ovaj kombi bio je u javnom vlasništvu, a vozio ga je tinejdžer Fredi koji je rešavao misterije i slao zločince iza rešetaka. I to je baš sve što je ovom autu potrebno da se nađe na petom mestu.


3. Kremenkov automobil

Kremenkov automobil

Takozvani stopalomobil Freda Kremenka bi imalo višu poziciju na ovoj listi, samo što mu fale mnoge blagodeti koje bi ga učinile poželjim vozilom – servo volan, klima, pod. Napravljen je od kamena i čini se malo nepraktičnim, ali Kremenkovi su dali sve od sebe (njima telefon beše ptica?). Jedna stvar je sigurna: Fred i Vilma mora da imaju odlične noge.


2. Christine

Christine

Ova kreacija iz horor novele Stviena Kinga iz 1983. godine je ugušila ljude dimom iz auspuha i zaključala sva vrata kako bi sprečila ljude da spasu njene žrtve. Da li je auto posednut od strane nekih natprirodnih sila ili je samo žedan krvi? Ima li uopšte neke razlike?


1. KITT

KITT

KITT-ovo ime je ustvari skraćenica za Knight Industries Two Thousand (u originalnoj seriji), ili Knight Industries Three Thousand (u novoj seriji). KITT je visoko inteligentan automobil dizajniran sa samo jednom misijom na umu: da svog vlasnika uvek učini bezbednim. KITT može da vidi, razmišlja, priča, da se seća, da vozi samog sebe i da miriše. KITT takođe ima i padobran, suzavac, policijska svetla, ponešto iz arsenala oružja nindži, detektor bombi i sistem praćenja kako bi špijunurao ljude. Prilično kul, zar ne?

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)