Datum:

26.01.2011. 13:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

3 komentara 19770 pregleda

Retko ko je ravnodušan kada je reč o Lamborghini-ju. Šta je to što ga čini toliko posebnim u odnosu na druge sportske automobile? Možda je u pitanju njegova prepoznatljiva uglasta karoserija? Ili jedinstven aerodinamični oblik? U svakom slučaju, zahvaljujući upravo njemu, Lambo je ime za najbrže automobile sveta. Godinama ova kompanija izbacuje nove koncepte, a deset najinteresantnijih imate prilike da vidite u nastavku. Valja imati na umu da nije reč o top listi, već o prostom numeričkom nabrajanju koncepata. Neki od ovih automobila verovatno nikada neće ugledati svetla proizvodnih pogona, ali to ne treba da nas spreči da uživamo u njima, zar ne?

10. Lamborghini Ankonian Concept

 

Lamborghini Ankonian Concept

Lamborghini Ankonian Concept dizajnirao je Slavche Tanevsky i on ustvari predstavlja agresivniju verziju slavnog Lamborghini Reventona.

 

 

 

 


9. Lamborghini Reventon Roadster

 

Lamborghini Reventon Roadster

Ovaj atraktivni koncept je postao ”pravi” automobil. Reventón Roadster košta oko 1.6 miliona dolara i napravljeno je svega 20 komada.

 

 


8. Lamborghini Embolado Concept

 

Lamborghini Embolado Concept

Dizajnirao ga je talentovani italijanski student dizajna Luca Serafini, a naziv koncepta je inspirisan španskim festivalom pod nazivom ”Embolado Bull”, što u prevodu znači ”blatnjavi bik”.

 

 

 


7. Lamborghini Furia Concept

 

Lamborghini Furia Concept

Kao direktna inspiracija ovom modelu poslužio je Lamborghini Gallardo LP560-4, zahvaljujući kom je dizajner Amadou Ndiaye razvio novu verziju pod nazivom Furia, koja je dizajnirana sa dramatičnijim i agresivnijim linijama u odnosu na original.

 

 

 


6. Lamborghini Ratun Concept

 

Lamborghini Ratun Concept

Ovaj lepi i agresivni Lamborghini koncept dizajnirao je Niels Steinhoff. Napravljen je kao direktna konkurencija Bugatti Veyron-u.

 

 

 

 


5. Lamborghini Cachazo Concept

 

Lamborghini Cachazo Concept

Dizajner Marouane Bembli misli da bi ovaj automobil mogao biti dostojna zamena Lamborghini Gallardu. Napravljen je potpuno u Lambo fazonu i sa manjim izmenama mogao bi biti automobil za sebe, a ne zamena nekom drugom.

 

 

 


4. Lamborghini Timador Concept

 

Lamborghini Timador Concept

Lamborghini Timador je delo dizajnera Johanessa Brandscha, koji je imao nameru da napravi laganiji superautomobil, tako što će biti sačinjen od ”ljusaka” koje se preklapaju i fomiraju obod automobila, odvajajući vazdušne otvore od putničke kabine.

 

 

 


3. Lamborghini Madura Concept

 

Lamborghini Madura Concept

Delo dizajnera Slavcheta Tanevskog, ovaj koncept je napravljen u saradnji sa Lamborghinijevim i Audijevim dizajnerima. te predstavlja prvi Lamborghini hibrid koji bi trebao da se pojavio 2016. godine.

 

 

 


2.Lamborghini Insecta Concept

 

Lamborghini Insecta Concept

Dizajn ovog Lambo koncepta je kombinacija klasičnih elemenata stajlinga ovog brenda i delovima inspirisanih egzoskeletima insekata.

 

 

 

 


1. Lamborghini X Concept

 

Lamborghini X Concept

Emil Baddad, izuzetno talentovan umetnik iz Irana, nije bio baš najzadovoljniji dizajnom Lamborghini Reventona, pa je napravio sopstvenu verziju istog.

3 komentara
  1. Krešo

    ooo je ide ko zwrk ja takog tero u BiH heheh ide ko zwrk zZzZzZzZzZzZ sam to čuješ a onda NNNNNNNNNNNNNNNNnnnnnnnnn ko awion

  2. stevan

    koncepata:) Kad vec prevodite strane tekstove, bar ih prevedite kulturno.

  3. ac

    uh kakva auta

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)