Datum:

13.11.2014. 10:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5946 pregleda

„Dačija“ obogatila ponudu u Srbiji novom verzijom „sandera”. I pored toga što stalno poskupljuje, TNG pogon je i dalje najekonomičniji. U ponudi su i benzinski i dizel motori iz „Renoove“ radionice.

Jedan od najpopularnijih automobila u Srbiji, „dačija sandero“, nudi sjajan odnos cene i kvaliteta, a nova verzija u odnosu na prethodnu ima znatno poboljšane vozne karakteristike i bolju unutrašnjost.

U prostranoj kabini ima dovoljno mesta za petoro odraslih putnika, a tu su i veliki prtljažnik i mnogo pregrada za odlaganje sitnica. Sve to su atributi koji čine „sandero“ jednim od najpoželjnijih automobila za srpskog kupca s poprilično ispražnjenim džepovima.

„Sandero“ je opremljen i savremenim sistemima za bezbednost kao što su ABS, ESP, sistem pomoći pri naglom kočenju, tempomat, regulator brzine, multimedijalni sistem, „tač-skrin“ ekran (putni računar, navigacija…), a ima i vazdušne jastuke napred i bočno.

U ponudi su benzinski i dizel motori iz čuvene „Renoove“ radionice. Trenutno su na raspolaganju dva benzinska motora: prvi je 1,2 -litarski, koji ima skromnu potrošnju od 5,9 l /100 km i emituje 137 g ugljen-dioksida po kilometru, ali je sada u ponudi i verzija na TNG (LPG, auto-plin), s još manjim troškovima vožnje i emisijom ugljen-dioksida od 120 g/km. U gradskim uslovima, prema fabričkim podacima, potrošnja plina iznosi 9,8, na otvorenom putu 6,2, a u kombinovanoj vožnji 7,5 litara na 100 pređenih kilometara. Na našem testu smo s jednim rezervoarom (smeštenim u prtljažniku umesto rezervnog točka) od 40 litara zapremine prevalili 565 kilometara, što znači da je potrošnja iznosila 7,07 litara na 100 pređenih kilometara. I pri sadašnjoj ceni TNG-a, ovo je i dalje najjeftiniji vid prevoza (trenutno 6,3 dinara po pređenom kilometru).

auto-sandero-MALA

Veoma interesantan je i „benzinac“ „TCe 90“ koji razvija 90 KS, uz potrošnju od samo 5,2 l/100 km. Dizel motor ima dve verzije, sa istim blokom motora 1.5 DCi, od 75 i 90 KS (potrošnja 3,8 l/100 km, ugljen-dioksid 99 g/km).

Autor: P. Živković, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)