Datum:

12.12.2014. 10:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2363 pregleda

Novi “reno tvingo” je pravi, neponovljivi francuski šarmer na točkovima. Dizajneri ističu da im je bila namera da naprave “auto sa osmehom”.

Magovi “Renoa” su, dizajnirajući novi “tvingo”, kako kažu, rešili da se vrate korenima. Uzeli su malčice od starog “tvinga”, prisetili se “renoa 5 turbo”, dodali najsavremenije “reno začine” i – podarili nam “auto sa osmehom”, a to im je i bio cilj, ponosno ističu.

Sedam dana, koliko smo imali na testu ovaj automobil, proteklo je u neverovatno zabavnoj vožnji, a privukli smo toliko pogleda kao da smo bili za volanom nekog skupocenog sportskog automobila.

Motor nazad! Zanimljivo i, pokazalo se, praktično rešenje, jer je dobijeno za 22 cm više prostora u unutrašnjosti u odnosu na prethodnu generaciju “tvinga”, što deluje neverovatno kada se zna da je auto kraći za 10 cm od “starijeg brata”. Iako na prvi pogled izgleda da ima troja, “tvingo” ima petora vrata, pa je ulazak ili montiranje dečjeg sedišta na zadnju klupu dosta lakše. Pri tome, zahvaljujući položaju točkova, ovaj auto može da se okrene u krugu od samo 8,65 metara! Jasno je da je parkiranje – pesma. Pri tome je opcionalno ponuđena i “parking asistencija”.

Unutrašnjost “tvinga” predstavlja novu, neverovatnu priču. Vozač sedi sasvim komotno, povišen položaj daje savršenu preglednost, a sve komande su nadohvat ruke. Instrument-tabla je jednostavna, pregledna, a umesto “tač-skrin” ekrana, tu je držač za vaš smartfon. Uparite ga s radio-aparatom (aplikacija R&GO) i jednostavno pristupite multimedijalnim funkcijama (radio) i navigaciji, telefonirajte i povezujte se s putnim računarom na instrument-tabli (eko-vožnja, tahometar…).

Kada preklopite zadnja sedišta, ali i prednje suvozačevo, moguće je da ubacite u ovaj mali auto i predmet dug 2,30 metara. U “Renou” kažu da možete u “tvingu” da prevezete “švedski orman”… “Ikein”, dakako…

auto-tvingo-MALA

Pri tome, u kabini (uz tih 980 litara prtljažnog prostora s preklopljenim zadnjim sedištima) ima još 52 litra dodatnog prostora “za sitnice”. I to je vrlo originalno rešeno praktičnim, plastičnim kutijama s poklopcima koje se lako vade iz pregrada.

U ponudi su tri motora. “Benzinci” s tri cilindra “SCE 70” i “SCE 70 start/stop” od 999 kubika i 70 KS i supermoderni “enerdži TCe 90” od 898 kubika i 90 “konja”, koji već ispunjava “evro 6” eko-norme.

Mi smo na testu imali “SCE 70”, i sasvim smo bili zadovoljni učinkom i ekonomičnošću.

Ovaj automobil pleni već na prvi pogled izgledom. Vožnja predstavlja novo, veoma lepo iskustvo kada su mali automobili u pitanju, a “jak adut” je i cena – 8.100 evra.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)