Datum:

09.10.2012. 10:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4110 pregleda

“Reno” je pre nekoliko dana i zvanično saopštio da prestaje sa proizvodnjom prve generacije modela tvingo”. Poslednja fabrika koja je proizvodila “tvinga” nalazila se u Kolumbiji, u gradu Envigado, gde je proizvodnja ovog čuvenog automobila trajala sve od sredine devedesetih godina. Za to vreme sa proizvodnih traka sišlo je na stotine hiljada primeraka “reno tvinga”, od čega je preko 100.000 jedinica prodato upravo u Kolumbiji za nešto više od proteklih 15 godina.

“Reno tvingo” je prvi put predstavljen 1993. godine i uprkos svojoj pomalo različitoj pojavi, ovaj zanimljiv automobil poštovao je tradiciju velikog brenda, ali na svoj način. “Tvingo” je u vreme pojavljivanja predstavljao modernu formu koja kombinuje neobičan dizajn i praktična rešenja.

U junu 2007. godine, “Reno” je predstavio drugu generaciju ovog modela, koja je osnivača porodice potisla sa evropskog tržišta. Nova generacija se proizvodila u Sloveniji, u fabrici u Novom Mestu, od 2007. godine, a svoj debi imala je na Salonu automobila u Ženevi pomenute godine.

Inače, prva generacija “tvinga” imala je prilično uspešnu istoriju. Podaci govore da je u prvih 9 meeci od početka prodaje 174.259 primeraka našlo svoje nove vlasnike. To je bio znak da vozači vole “Tvingov” jak karakter, koji je sem pukog prevoznog sredstva nudio i jedan potpuno novi stil života. U šali su često govorili da je ovaj automobil bio visoko rangiran među lopovima, a tokom svoje karijere doživeo je više specijalnih izdanja, koja su dodatno doprinela njegovoj popularnosti.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)