Datum:

02.07.2013. 16:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2771 pregleda

„Putevima Srbije“ nije blokiran račun, saznaju „Novosti“ u ovom javnom preduzeću. Kako je prošle nedelje i dogovoreno sa predstavnicima Ministarstva finansija, od ponedeljka se porez na dodatu vrednost obračunava i na putarinu i biće iskazan u okviru postojećih cena. Dakle, cenovnik na naplatnim rampama za sada ostaje nepromenjen, a o eventualnom poskupljenju naknade za korišćenje auto-puteva za 20 odsto, za sve kategorije vozila, izjasniće se uskoro Vlada Srbije.

Krajem prošle nedelje Poreska uprava je, prema informacijama koje su mediji dobili od Ministarstva finansija, blokirala račun „Putevima Srbije“ zbog duga na ime PDV koji nije plaćen u poslednjih pet godina. Međutim, u „Putevima Srbije“ tvrde da blokade nema i da ovo preduzeće poštuje dogovor. Nezvanično saznajemo da je prošle nedelje sa predstavnicima Vlade Srbije ipak bilo dogovoreno i povećanje cene putarine za iznos PDV. Ali pojedini ministri odmah su se u javnosti ogradili od ove nepopularne mere.

– Pre poskupljenja neophodna je detaljna analiza poslovanja – rekli su u Ministarstvu finansija. – „Putevima“ bi se PDV odbijao kod faktura koje plaćaju putarskim preduzećima za održavanje saobraćajnica pa bi teorijski mogli da budu i u plusu kad uđu u PDV sistem. Sprovođenje zakonske obaveze „Puteva Srbije“ da plaćaju PDV ne znači automatski i veće putarine.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)