Datum:

01.12.2012. 23:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 4458 pregleda

Umesto nagih lepotica koje su godinama krasile „Pirelijev“ kalendar, u izdanju za 2013. godinu naći će se žene angažovane u fondacijama i humanitarnim organizacijama, poput Izabele Fontane, Sonje Brage, Marise Monte, Petre Nemcove, kao i trudne Adrijane Lime.

Srećnici koji dobijaju čuveni „Pirelijev” kalendar biće šokirani, ali ne kao što bi moglo da se očekuje – nagošću najlepših žena sveta – već činjenicom da na izdanju za 2013. godinu nema ni „g” od golotinje.

Fotografije za kalendar za narednu godinu snimio je foto-reporter Stiv Mekari, najpoznatiji po svojim moćnim fotografijama izbeglica iz ratom unesrećenog Avganistana, naročito slikom iz 1985. godine „Avganistanka” koja je krasila naslovnu stranu lista Nacionalna geografija.

Za razliku od prethodnika, Mekari je birao pripadnice nežnijeg pola ne samo po njihovoj lepoti, već i humanitarnom radu.

Dženifer Star, njegov agent sa kojim radi 17 godina, rekla je listu Kat da su ona i Mekari smatrali da bi golotinja samo „zamutila poruku” i kompromitovala njihov rad.

Mekari je izabrao 11 žena, uključujući Brazilke Izabeli Fontanu, 62-godišnju glumicu Sonju Bragu, Marisu Monte, trudnu Adrijanu Limu i odveo ih u Rio de Žaneiro gde ih je fotografisao nasuprot živopisnih ulica grada.

Na listi Mekarijevih modela ove godine našle su se i Elisa Sednaui, Petra Nemcova, Hana Ben Abdeslem, Samer Rejn Ouks, Lija Kebede, Karli Klos i Kali Kan.

Izvor: RTS

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)