Datum:

25.06.2014. 10:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3477 pregleda

Francuski automobilski gigant „Pežo“ ove godine slavi 30 godina modela „205 GTi“, a sama proizvodnja desetohiljaditog primerka modela „208 GTi“ potvrđuje uspeh reinkarnacije ove legende i strategije „Pežoa“ usmerene na tržište B segmenta. „Pežo 208 GTi“ za sva tržišta proizvodi se isključivo u postrojenju Poisy, a čak 76 odsto delova napravljeno je u Francuskoj.

Vrhunski dizajn je nešto što definiše sva „Pežoova“ vozila, a posebno ovaj model koji je napravljen u cilju da privuče pažnju.

„Pežo 208 GTi“ jasno pokazuje gene prethodnika, koji se ogledaju u prednjoj maski u vidu šahovskog polja, kočionim kleštima crvene boje, hromiranim detaljima gde crvena boja ističe svaku liniju. Instrument tabla obložena je „TEP“ crnom bojom kojoj poseban akcenat daje crvena boja. Ona takođe daje akcenat i ostalim detaljima u vozilu.

Pored sportskog dizajna koji daje pečat ovom vozilu, on se može pohvaliti i tehnološkim sistemima unutar vozila koji su poslednja reč tehnike. U slučaju da se nađete zaglavljeni u saobraćajnoj gužvi ovaj automobil i tada ima rešenje, u vidu najsavremenijih multimedijalnih sistema koji omogućavaju povezivanje s mobilnim telefonom i korišćenje svih njegovih sadržaja.

Model dolazi sa 1,6-litarskim turbobenzinskim motorom sa 200 KS. Ima bogatu opremu, a od 0 do 100 km/č stiže za samo 6,8 sekundi i ostvaruje maksimalnu brzinu od 230 km/č. Treba napomenuti i njegovo efikasno i dinamično ponašanje na putu koje ide u korist ekonomičnosti, model „208 GTi“ troši samo 4,7 l/100 km u mešovitoj vožnji.

auto-pezo-mala

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)