Datum:

01.11.2014. 23:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2641 pregleda

Kija optima hibrid“ osvojila je prestižnu nagradu „Plus“ za inovaciju. Ova nagrada ujedno je i potvrda najvišeg kvaliteta, najboljeg dizajna i najnaprednijeg razmišljanja u kreiranju proizvoda. Nezavisni žiri, sastavljen od novinara i stručnjaka iz 25 različitih branši, dodelio je „kija optima hibridu“ četiri nagrade „Plus“ Optima hibrid“ ocenjena je kao najbolja u kategorijama visokog kvaliteta, jednostavnosti korišćenja, dizajna i ekologije.

Izbor za dodelu nagrada „Plus“ podržao je ugledni istraživački institut „TV SD Product Service“.
 
Kijin“ predstavnik D segmenta, limuzina sa 177 KS, dobio je najbolje ocene u četiri kategorije. Žiri je kao glavne kvalitete „optime“ naveo moderan paralelni hibridni sistem koji omogućava izrazito nisku emisiju ugljen-dioksida od samo 119 g/km, moderan i dinamičan spoljni dizajn, udobnost putničke kabine, kao i izrazit kvalitet i pouzdanost vozila. Kao i sve ostale „kije“, i „optima hibrid“ imaće jedinstvenu sedmogodišnju fabričku garanciju.
 
Kija“ je nedavno završila nadogradnju sportsko-elegantne hibridne limuzine „optime“, koja će se na tržištu naći već iduće godine. „Optima hibrid“ sada ima još zanosniji dizajn, poboljšanu aerodinamiku (s koeficijentom otpora vazduha od samo 0,26), unapređenu udobnost i multimedijsku opremu. Takođe, nova „optima“ koristi najnovije sigurnosne tehnologije, uključujući i radarski sistem pomoći za promenu trake, sistem upozorenja kod promene vozne trake i „pametni“ sistem za automatsko parkiranje. Baš kao i luksuzna udobnost, navedene tehnologije biće deo standardne opreme nove „optime“.

auto-hibrid-MALA

U zavisnosti od tržišta, serijska oprema nove „optime“ će uključivati navigaciju sa osmoinčnim ekranom, „Infinity Premium“ audio-sistem, „pametni“ ključ i dugme za paljenje motora, električno podešavanje vozačevog sedišta s memorijom, električno podešavanje suvozačevog sedišta, hlađenje prednjih sedišta, grejanje prednjih i zadnjih sedišta, dvozonski automatski klima-uređaj, kameru za vožnju unazad, ksenonska svetla, LED svetla za maglu, dnevna i zadnja svetla, kao i sklopiva bočna ogledala.

auto-hibrid-MALA2

Sedam kategorija

Plus“ je vodeća svetska nagrada koja se dodeljuje za inovacije na području tehnoloških, sportskih i „lajf stajl“ proizvoda i njen cilj je prepoznavanje i predstavljanje izvrsnih, inovativnih, visokokvalitetnih proizvoda. Ove godine ovo takmičenje je održano po 11. put.

Učesnici se ocenjuju unutar sedam kategorija: inovativnost, visoki kvalitet, dizajn, jednostavnost korišćenja, funkcionalnost, ergonomija i ekologija. Dobitnike nagrade izabrao je međunarodni žiri sastavljen od novinara i stručnjaka iz 25 različitih delatnosti.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)