Datum:

05.09.2013. 13:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3261 pregleda

U automobilskom raju „opel adam“ se sjajno snašao! Nedostaje samo neka Eva za volanom pa da utisak bude kompletan.

„Opel“ je za mlade, ali i one koji se osećaju mladima, napravio automobil koji pripada takozvanom trendseterskom miljeu automobila.

Mali, lep, načičkan svakakvim mogućim čudesima savremene tehnologije, s krovom u kabini na kojem sija stotinu malih lampica dočaravajući zvezdano, rajsko nebo, „opel adam“, i s cenom koja startuje od 11.000 evra, mami uzdahe.

Ovo vozilo, dugo 3.698 mm i široko 1.720 mm, ekipa „Novosti“ je sa uživanjem nedavno testirala, a opširniji izveštaj ćemo objaviti uskoro.

Za sada samo ono što je najvažnije – na tržištu Srbije, kao riba u vodi, odomaćio se „adam“. Iako smo testirali mnogo luksuznija i skuplja vozila, ne sećamo se da smo privlačili („adam“, ne mi) više pogleda – i to ne samo dama.

2

„Adam“ nije samo lep i spolja i iznutra, već je spoj savremenog dizajna i vrhunske „Opelove“ tehnologije. Vozi se lagano, sa uživanjem. Osmeh na licu vam je zagarantovan čim se otisnete niz drum.

Sedišta vrhunski ergonomski dizajnirana, sjajan volan, precizan menjač i 100 konjskih snaga pod haubom 1,4-litarskog „benzinca“, pravi su recept za vožnju, i to ne samo zakrčenim gradskim ulicama.

Veliku pomoć pruža i „siti“ mod volana, koji olakšava manevrisanje, ali i sam parkira. Nova generacija „park asistenta“ je laka za upotrebu i vredi svaku paru (doplata oko 500 evra).

Jasno, automobil namenjen mladima ima i najsavremeniji informativno-zabavni sistem „intel-link“ koji uveče, kada svom snagom „zasijaju zvezdice na nebu“, pravi vrhunsku atmosferu.

Ovaj automobil ima sasvim dovoljno mesta za četiri odrasla putnika. Pri tome je i prtljažnik upotrebljiv, sa 170 litara bez obaranja zadnjih naslona. Za one koji vole biciklizam, tu je i specijalni nosač na zadnjem delu koji se izvlači iz poda automobila.

Kvalitet izrade je vrhunski. Očigledno je da je „Opel“ želeo da u segment u kome se s pravom kočopere „mini“ i „fijat 500“ lansira model koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ali kome prihvatljiva cena neće ići nauštrb kvaliteta.

Samo u razvoj ovog modela „Opel“ je uložio 170 miliona evra.

„Opel“ je doneo odluku da „adam“ isključivo bude pravljen u Nemačkoj. Do sada je naručeno i prodato više od 30.000 „opel adama“ širom Evrope.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)