Datum:

04.04.2012. 23:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 14654 pregleda

Nova gama „Lančinih“ vozila debitovala je na srpskom tržištu svečanom promocijom na Belom dvoru. Modeli „ipsilon“, „tema“ i „vojadžer“, koji pokrivaju različite klase automobila, naći će se u domaćoj prodaji od 1. aprila.

Najmanji model u ponudi – „ipsilon“, prvi put ima karoseriju s petora vrata. Dva od tri ponuđena motora nude rekordno nisku emisiju ugljen-dioksida, ispod 100 grama po kilometru. Višestruko nagrađivani „TnjinAir“ od 0,9 litara, s obzirom na kubikažu, ima veliku snagu od 86 KS, dok standardni benzinac od 1,2 l ima 69 „konja“. Dizel verzija 1.3 multidžet ima 95 KS. Svi modeli opremljeni su visokotehnološkim „start end stop“ sistemom. Početna cena za modela sa motorom 1,2 l i „silver“ paketom opreme je 10.900 evra.

Verovatno najatraktivniji model je „tema“. On predstavlja redizajn legendarnog „krajslera 300C“ sa ciljem da se nametne kao automobil za menadžere, diplomatski kor i državne zvaničnike. Taj model će biti u ponudi samo sa 3.0 multidžet motorom od 239 KS i sveobuhvatnim „Platinum“ nivoom opreme. Početna cena će iznositi 41.900 evra.

Treći u ponudi je „lanča vojadžer“ koji proizilazi iz istoimenog legendarnog „Krajslerovog“ modela koji je inače rodnonačelnik mini-van segmenta. On je obogaćen italijanskim izgledom i ima bogatu opremu pogodnu za duža putovanja. „Vojadžer“ će biti u ponudi sa 2,8 multi džet motorom, sa 163 KS i bogatim „gold“ nivoom opreme. Početna cena za njega će iznosti 37.900 evra.

Zvanična prodaja novih „lančinih“ modela u Srbiji počeće 1. aprila. Komercijalni direktor Džeri Klark je rekao da očekuje kako će u Srbiji biti značajno intresovanje za ove automobile, jer su imali veliki uspeh i na drugim tržištima.

– Ne vidim razlog da u Srbiji bude drugačije – naveo je Klark. – Pored toga i cene, koje se kreću od 10.900 evra su vrlo pristupačne.

Šira publika imaće priliku da detaljno upozna novu gamu ovog proizvođača i druge novitete iz programa grupe „Fijat“, na „FAS Motor Show“, koji se u ovlašćenoj mreži širom Srbije organizuje od 30. marta do 30. aprila.

Važna prekretnica

Svečanosti u Belom dvoru prisustvovali su generalni direktor FAS Antonio Čezare Ferara, ambasador Italije Armando Varikio, komercijalni direktor FAS Džeri Klark, princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, koji su i prvi probali udobnost novih „Lančinih“ modela. Generalni direktor Ferara je izjavio da je predstavljanje novih automobila „lanča“ još jedna važna prekretnica za FAS, sa ciljem prošeirenja ponude u Srbiji.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)