Datum:

26.07.2012. 10:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3590 pregleda

Nemački auto-gigant „Opel“ najavio je poboljšanje motora za model „korsa“, koji će imati 1,4 -litarski benzinski ekofleks motor sa turbopunjačem. Ekofleks agregat od 120 KS, sa start/stop sistemom prvo će biti uveden u modele iz popularne „kolor edišn“ porodice „all black-all njhite“.

Mala potrošnja, od svega 5,5 litara je postignuta zahvaljujući start/stop tehnologiji. U „Opelu“ navode da ova „mašina“ razvija maksimalnih 195 kilometara na čas u kombinaciji sa petostepenim manuelnim menjačem, a ubrzanje do 100 kilometara na čas je 10,3 sekundi. Sportske i moderne karakteristike daju ovoj „korsi“ poseban vizuelni identitet. Sve ove performanse, kažu u „Opelu“, čine odličan izbor za kupce koji žele mali, štedljiv i snažan turbo motor.

Nakon „kolor edišn“ porodice, „Opel“ će ekofleks motor od 1,4 litra sa turbopunjačem uvesti i u ostale „korse“. Cena ovog modela sa troja vrata biće od 11.427 evra. „Opel“ najavljuje i da će na jesen predstaviti i drugu generaciju manuelnih menjača, koji će doneti preciznije i lakše menjanje stepena prenosa. Inženjeri su uspeli i da postignu smanjenje trenja i sile menjanja, zarad maksimalne udobnosti menjanja brzina.
 
Izvor: Novosti
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)