Datum:

17.10.2012. 22:47

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3831 pregleda

Japanska „Tojota“ sa modelom „korola“ čvrsto drži titulu najprodavanijeg modela u automobilskoj istoriji, sa 11 generacija i više od 39 miliona prodatih vozila, saopštila je ovo „Tojota“ povodom obeležavanja 75. godina proizvodnje automobila. Tojota je prisutna u više od 170 zemalja u svetu, a sa svojih proizvodnih linija izbacila je više od 200 miliona automobila.

Polovinom tridesetih godina prošlog veka mladi Kićiro Tojoda naslutio je potencijal u masovnoj proizvodnji automobila namenjenih široj javnosti i ubedio je svog oca, tekstilnog proizvođača i vlasnika kompanije „Toyoda Automatic Loom Works“ da unutar fabrike osnuje novo automobilsko odeljenje. Kićirovo snažno ubeđenje je 1937.pretvorilo njegovo malo odeljenje „Toyoda Enterprise“ u „Toyota Motor Corporation“.

– Odlučni smo da naše automobile činimo boljima i da i dalje pružamo našim klijentima najbolji mogući proizvod, to je zajednički cilj 300.000 „Tojotinih“ radnika širom sveta – izjavio je povodom obeležavanja silaska 200 milionitog vozila sa proizvodne linije predsednik kompanije „Toyota Motor Corporation“ Akio Tojoda.

Tojotin“ 75. rođendan obeležava se 3. novembra. Tom prilikom će „Tojota“ u Evropi pokrenuti brojne interesantne inicijative u čast posvećenosti radnika „Tojote“ širom sveta koji su učestvovali u izgradnji kompanije tokom proteklih decenija.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)