Datum:

17.11.2014. 16:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2181 pregleda

Kompanija „Vatrosprem“ započela proizvodnju specijalnog komunalnog vozila koje služi za pročišćavanje kanalizacije vodenim mlazom pod visokim pritiskom, ali i za usisavanje muljevitog sadržaja.

Najsavremenije i najsloženije kombinovano komunalno vozilo domaće firme „Vatrosprem“, prezentovano je nedavno u Beogradu. S obzirom na to da već tri meseca besprekorno funkcioniše na teritoriji Pančeva, ideja je da svaki veći grad u Srbiji poseduje jedan „kanal džet“, čime bi čišćenje kanalizacione mreže bilo podignuto na viši nivo.

Specijalno kombinovano vozilo „kanal džet“ ima dvostruku namenu – služi za pročišćavanje kanalizacije vodenim mlazom pod visokim pritiskom, ali i za usisavanje muljevitog sadržaja. Ove dve funkcije mogu da se vrše i pojedinačno i istovremeno, čime je omogućeno brzo, efikasno i ekonomično čišćenje i održavanje gradske kanalizacione mreže. Maksimalni higijenski uslovi, autonomnost i automatizovanost rada ovog tipa vozila zadovoljavaju sve potrebe gradova i mesta koji poseduju kanalizacionu mrežu.

– Tender je raspisan u Pančevu – kaže Dragiša Marinković, direktor i vlasnik „Vatrosprema“. – Mi smo i ranije radili slična vozila, ali znatno jednostavnija. Ovo je bio izazov, jer su novine to što je u vozilo ugrađena najsavremenija oprema i što su sve funkcije daljinski komandovane.

Potrudili smo se da šasija bude što manja, ali optimalna, u smislu snage motora, da može da zadovolji pogon dve moćne pumpe.

„Kanal džetom“, u slučaju potrebe, moguće je čistiti i septičke jame. Pražnjenje otpada vrši se hidrauličnim podizanjem zadnjeg poklopca i kipovanjem rezervoara, ili postavljanjem creva na zadnji poklopac i prebacivanjem vakuum pumpe u rezervoar. U vozilo je investirano 190.000 evra, a s obzirom na njegovu višenamensku upotrebu, u preduzeću „Vatrosprem“ se nadaju da će se posao iz Pančeva proširiti i na ostale gradove.

auto-vatrosprem-MALA

Autor: G. Novaković, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)