Datum:

03.11.2014. 22:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2624 pregleda

Rukovodstvo „Dženeral motorsa” odlučilo je da odvoji odeljenje luksuznih vozila „kadilak” u posebnu kompanije, čije će sedište preseliti iz Detroita u Njujork, kako bi se približili bogatijoj klijenteli.

Američki proizvođač automobila „Dženeral motors“ namerava da odvoji odeljenje luksuznih vozila „kadilak“ u posebnu kompaniju i da njegovo sedište 2015. godine preseli iz Detroita u Njujork.

Prema pisanju lista „Vol strit žurnal“, u Njujork će takođe preći i 50 ključnih radnika „Kadilaka“.

Sedište „kadilaka“ biće u njujorškoj četvrti Soho, što će, kako se očekuje, omogućiti kompaniji da privuče bolje stojeće klijente. Proizvodni kapaciteti „kadilaka“ ostaće u Detroitu.

Preseljenje sedišta kompanije u Njujork rukovodstvo GM je razmatralo nekoliko meseci, a konačnu odluku je doneo novi direktor „Kadilaka“ Johan de Nisćen, koji je na tu poziciju došao ovog leta.

Ranije je bio na čelu „Infinitija“, odeljenja „Nisana“, a poznat je i po uspešnoj reorganizaciji poslovanja „Audija“ u SAD.

„Kadilak“ pripada GM-u već više od jednog veka. Iako je imidž kompanije u poslednjih nekoliko decenija pogoršan zbog niza strateških grešaka rukovodstva, brend „kadilak“, kao i ranije, asocira na luksuz.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)