Datum:

30.08.2013. 22:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2701 pregleda

Jedno od najpopularnijih vozila „Tojote“ dugi niz godina je „hajlaks“, jedan od najprestižnijih pikapa na planeti.

Prvi put se ovo vozilo pojavilo na tržištu pre 46 godina, i odmah je stavljeno do znanja, konkurenciji svakako, da je na scenu stupio novi, moćni igrač.

I zaista, oko 15 miliona zadovoljnih srećnika koji su pazarili ovaj pikap do sada ima samo reči hvale. Kažu da ne postoji teren koji „hajlaks“ ne može da savlada.

Danas je na rastućim tržištima Kine, Indije, Rusije i SAD izražena prodaja pikap vozila, od kojih se traži da zadovolje razne životne potrebe svojih vlasnika, što znači da nemaju samo radnu ulogu.

– Zbog toga smo ovom popularnom pikapu, kombinacijom atraktivnih elemenata, dali novu dimenziju snage i pouzdanosti, s više udobnosti i stila.

Ponuda „hajlaksa“ proširena je najvišim nivoom nazvanim „invizibl“, dostupnim na „ekstra keb“ ili „dabl keb“ karoseriji u „aktiv“ ili „sport“ paketima opreme – kažu u ovom japanskom gigantu.

„Hajlaks invizibl aktiv“ karakterišu prednja zaštita pragova od teških terena, hromirani usisni otvori za vazduh, hromirana prednja svetla za maglu, kao i okviri zadnjih svetala i „invizibl“ oznaka na vratima. Novi, potpuno crni enterijer harmoničan je sa sedištima od visokokvalitetne crne tkanine.

Tu su i udobno postavljen naslon za ruke, kožna ručna kočnica, svetlosiva obloga plafona, kao i „invizibl“ brendirane lajsne na pragovima.

„Hajlaks invizibl sport“ karakterišu hromirane ukrasne cevi, uz opciju novog „hardtopa“, hromirane bočne lajsne, novi 17-inčni aluminijumski naplaci u dve nijanse, kao i crna kožna sedišta.

„Hajlaks invizibl“ će biti u prodaji u Srbiji početkom 2014. Dostupan je u osam boja karoserije, sa izborom dva pogonska agregata: 2,5-litarskim D-4D motorom s ručnim menjačem uz 2D (pogon na prednje točkove) ili 4D (pogon na sve točkove) i trolitarskim D-4D agregatom s ručnim ili automatskim menjačem uz 4D.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)