Datum:

04.07.2013. 16:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3941 pregleda

Od 1963. godine do danas prodato 3,7 miliona kamiona “fuzo kanter”. Od prošle godine ovaj kamion je na tržištu Evrope dostupan i u hibridnoj varijanti, koja koristi i do 23 odsto manje goriva.

Prva generacija kamiona “fuzo kanter” pojavila se na tržištu u martu 1963. godine. Pedeset godina i osam generacija kasnije, “Dajmler” slavi ovaj kamion kao najprodavaniji, s više od 3,7 miliona prodatih jedinica od pojavljivanja na svom matičnom tržištu u Japanu.

Laki kamion “fuzo kanter” je perjanica “Dajmlerove” firme-ćerke “Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation” (MFTBC), i u fokusu je tražnje mušterija u više od 150 zemalja sveta. “Fuzo kanter”, koji se od 1980. za evropsko tržište proizvodi u fabrici u Tramagalu (Portugalija), uživa sve veću popularnost u Evropi.

Od prošle godine ovaj kamion je na tržištu Evrope dostupan i u hibridnoj varijanti, koja koristi i do 23 odsto manje goriva od sličnog, konvencionalnog “kantera”, i isplaćuje se kroz tri-četiri godine.

– Ponosni smo na uspehe koje uživamo s “kanterom” već više od pet decenija – ističe dr Albert Kirhman, predsednik i generalni direktor MFTBC-a. – Pedeset godina istorije proizvoda garantuje poverenje i zadovoljstvo koje naše mušterije imaju.

Prva generacija je “kanter T720”, laki kamion s prednjom vučom, sa nosivošću od dve tone, koji se na japanskom tržištu pojavio u martu 1963. godine. Od tada je prošlo više od pola veka. Tekući model predstavlja osmu generaciju i odražava kontinuirani tehnološki razvoj vozila. “Fuso Canter Eco Hibrid” kombinuje maksimum efikasnosti pri potrošnji goriva sa maksimumom zaštite životne sredine, što mu omogućava inovativna kombinacija “duonik” menjača sa duplim kvačilom i hibridnom tehnologijom.

Pogodnosti za kupce

U čast jubileja brenda, “Mercedes-Benc” u Srbiji je svojim kupcima pripremio posebno iznenađenje. Za ograničeni broj vozila sa lagera u ponudu su uključeni specijalni uslovi finansiranja, specijalni popust na vozila sa “duonik” menjačem i mogućnost da uz svaki “kanter TF” ukupne dozvoljene mase 7,5 tona kupac dobije na poklon besplatno redovno održavanje sa besplatnom zamenom potrošnih delova čije stanje zavisi od načina eksploatacije, kao i besplatnu produženu garanciju do četiri godine ili pređenih 160.000 km.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)