Datum:

08.02.2012. 10:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 5283 pregleda

KOMPANIJA „Ford“ najavila je da će na Salonu automobila u Ženevi, u martu, prikazati potpuno novi „ford B-maks“, sa jedinstvenim dizajnom i najnovijom tehnologijom, specijalno prilagođenom urbanim sredinama. Sa nešto više od četiri metra dužine, „B-maks“ je za samo 11 cm duži od „fijeste“ sa petora vrata i tačno 32 cm kraći od novog „C-maksa“.

Fordov“ predsednik i izvršni direktor Alan Mulali kaže da povratak ovog vozila u Ženevu, u punoj proizvodnoj formi, dolazi samo godinu dana otkako je na istom mestu predstavljen kao koncept vozilo. U rešenja koja „B-maks“ izdvajaju od ostalih spadaju tovarni prostor, za koji u „Fordu“ navode da je vodeći u klasi bozila, visok kvalitet izrade i materijala, kao i napredni novi motori.

Uvođenje „B-maksa“ u proizvodnju predstavlja i novi pristup konstrukciji vrata, što je rezultiralo široko otvorenim pristupom u unutrašnjost za vozače, putnike i prtljag, sa centralnim stubovima integrisanim u sama vrata, dok su sedišta fleksibilna. Sa otvorenim prednjim i zadnjim vratima dobija se, tako, otvor širine od preko 1,5 metara. Ukoliko se sklope zadnja obarajuća sedišta, podeljena u odnosu 60:40 i prednje suvozačko sedište, dobija se prostran, ravan tovarni prostor, naročito podesan za bočno smeštanje kabastih predmeta. Kada se obori prednje suvozačko sedište, u prostor je moguće smestiti i predmete dužine do 2,35 m.

U vozilo će biti ugrađen novi „eko bust“ benzinski motor, sa svojom naprednom kombinacijom snage i efikasnosti, kao i „Duratork TDCi“ dizel motori. Spoljašnji izgled „B-maksa“ pokazuje da je jedinstven „Fordov“ dizajn može da se primeni kod vozila novog oblika, kreirajući kompaktan, sportski i moderan automobil. Kabina je zadržala energični, sportski osećaj koji je vladao u „Fordovim“ malim vozilima, dok je upravljački mehanizam zasnovan na poslednjem HMI (Human Machine Interface) pristupu, sa velikim, tač skrin ekranom postavljenim u sredinu gornje instrument table.

B-maks“ će se u prodaji na evropskom tržištu naći najkasnije do kraja 2012. godine.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)