Datum:

23.07.2015. 16:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3195 pregleda

Na svetskoj prezentaciji u Torinu, ekipa “Novosti” se uverila da legendarni auto, sada još privlačniji, još sofisticiraniji, tehnološki napredniji i sa dva sasvim nova motora, nastavlja pohod na tržište – sa istom cenom.

Italijani s ponosom kažu da su napravili “remek-delo na točkovima” pre osam godina, kada su ponovo na drum vratili jednu od automobilskih ikona – “fijat 500”, koji je rođen 4. jula davne 1957.

Originalni “fijat 500” prodat je u 3,8 miliona primeraka, a “rimejk” u milion i po, i jedan je od retkih modela kojem, i posle osam godina, tržište nije našlo nikakvu manu, a dokaz za to je konstantan rast prodaje.

Ipak, Italijani su želeli da udahnu novu svežinu i energiju i da sasvim malo izmene prepoznatljivi lik ovog mališana.

To “malo” je oko 1.800 inovativnih detalja, ali sem izmena na prednjim i zadnjim svetlosnim grupama, na rešetki hladnjaka, manjim izmenama u enterijeru, teško je na prvi pogled uočiti razliku.

Na svetskoj prezentaciji u Torinu, ekipa “Novosti” je bila među odabranim novinarskim test posadama koje su imale priliku da se uvere da legendarni auto, sada još privlačniji, još sofisticiraniji, tehnološki napredniji i s novom paletom boja i sa dva sasvim nova motora, nastavlja pohod na tržište – sa istom cenom.

Dostupan u dve verzije (limuzina i kabriolet), novi model “500” ima tri nivoa opreme: “pop”, “popstar” i “laundž”. Prvi nivo uključuje sedam vazdušnih jastuka, Uconnect Radio 5” sa šest zvučnika, AUX-IN i USB priključke, komande na upravljaču i LED dnevna svetla kao standardnu opremu. “Popstar” verzija ima i manuelni sistem za kontrolu klima-uređaja, hromirana kućišta za retrovizore i retro čelične ratkapne. “Laundž” verzija novog modela “500” još je sadržajnija, s dodatnim sofisticiranim detaljima, poput panoramskog staklenog krova, aluminijumskih felni od 15 inča, hromirane prednje maske, info-zabavnog sistema Uconnect Radio 5” LIVE sa ekranom osetljivim na dodir, kao i upravljača s komandama presvučenog kožom, što omogućava integrisanje pametnog telefona, upotrebu mnogih aplikacija u tom sistemu, kao i da ostanete povezani.

Ponuda motora za novi model “500” uključuje motor 0.9 TwinAir (85 ili 105 KS), 1,2-litarski motor sa 69 KS i 1,2-litarski TNG motor sa 69 KS na dve vrste goriva. Motori sa dva cilindra se posebno ističu svojim rekordnim performansama: 90 g/km za motor sa 85 KS i 99 g/km za motor sa 105 KS. “Eko” konfiguracije 1.3 multidžet motora sa 95 KS i 1,2-litarskog motora sa 69 KS (dostupne nakon izbacivanja na tržište) ograničiće emisiju na 99 grama ugljen-dioksida po kilometru. Ukratko, ovaj najnoviji model je još više fokusiran na održivu budućnost vožnje. Konačno, ponuda motora za novi model “500” će na nekim tržištima uključivati i atmosferski motor “tvin-er” 0.9 sa 65 KS i 1,4-litarski benzinski motor sa 100 KS.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)