Datum:

12.12.2012. 19:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 8865 pregleda

Legendarni ”Džip” predstavio u Los Anđelesu specijalnu ediciju ”vrangler rubikon”. Ovaj ”mišićavko” će se pojaviti u prodajnim salonima širom sveta u proleće 2013. godine.

Juliju Cezaru bilo bi, sasvim sigurno, mnogo lakše da su legije s kojima je prešao Rubikon bile opremljene ”specijalnom edicijom” koju je ”Džip” u čast 10 godina promovisanja ”vrangler rubikona” predstavio u Los Anđelesu.

”Džip vrangler rubikon”, koji će se u prodaji pojaviti 2013, snabdeven je paketom opreme koji ga čini, tvrde u ovoj kompaniji, dosad najžešćim ”of-roud” vozilom iz njihove produkcije. Više od sedam decenija ”Džip” je sinonim za terenska vozila, a najprepoznatljiviji je svakako ”vrangler”. Pre 10 godina ovaj američki gigant je napravio do tada ”najuverljivije terensko vozilo”.

Ovaj model, koji sa uspehom prolazi terenima koji se smatraju neprohodnim, nagrađivan je više puta, a proglašavan je i za ”terenac decenije”.

– ”Džip vrangler rubikon” – jubilarna edicija, predstavlja počast desetogodišnjem uspehu ovog terenca – kaže Majk Manlej, predsednik i generalni direktor ”Džipa” u ”Krajsler grupi”. – Ovaj ”rubikon” namenjen je zaljubljenicima u čari ”of-roud” vožnje, odnosno u ”džip”.

Dostupan sa dvoja ili četvora vrata, ovaj terenac ima šestostepeni manuelni ili petostepeni menjač, koji je zadužen da na sva četiri točka prenese snagu 3,6-litarskog V6 motora koji raspolaže ”ergelom” od 285 ”konja” i obrtnim momentom od 260 Nm.

Naravno, koliko će snage u kom momentu biti raspoređeno na točkove, zavisi od ”procene” kompjuterskog sistema ”rubikona”. Tu je i sva sila drugih elektronskih uređaja zaduženih za vozne karakteristike ovog ”vranglera” koji ima i masivne točkove od 17 inča snabdeveni ”neuništivim” pneumaticima ”BF godriča KM2 265-70R17”.

U ovom slučaju, podrazumeva se da je vešanje vrhunsko, kao i da su amortizeri kadri da se odupru izazovima na svim terenima. Izabrane su i posebne boje za ovo vozilo – Billet srebrna, bela i 10th Anniversary Edition – edžclusive Anvil.

Unutrašnjost ovog ”džipa” takođe je veoma posebna. Sve je urađeno od vrhunskih materijala, od specijalno obrađene kože pa do korišćenja aluminijuma, hroma…

Cena ovog ”lepotana” biće poznata početkom naredne godine, kada ”specijalna edicija” krene u ”krčenje” puta od salona do kupaca.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)