Datum:

27.08.2016. 11:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Japanski proizođač automobila “Suzuki” ima bogatu tradiciju pravljenja malih terenaca, vozila koja se lako “prime” na tržištu i budu “bestseleri” dugi niz godina.

Japanski proizođač automobila “Suzuki” ima bogatu tradiciju pravljenja malih terenaca, vozila koja se lako “prime” na tržištu i budu “bestseleri” dugi niz godina.

Poklonici ovog brenda s nestrpljenjem su čekali i evropsku premijeru novog “suzuki ignisa”, malog krosovera koji će na tržištu najviše pokušavati da uzme deo kolača “fijatu pandi 4h4”.

Vreme za premijeru i mesto su odabrani, pa će posetioci jesenjeg salona automobila u Parizu moći da vide ovaj model namenjen evropskom tržištu. Ranije je, da podsetimo, “ignis” predstavljen na japanskom (svetska premijera bila u septembru 2015. u Tokiju) i indijskom tržištu.

Ovaj simaptični automobil zasnovan je na koncept modelu “i-M4”, dugačak je 3.693 mm, širok 1.709 mm, visok 1.566 mm, s međuosovinskim rastojanjem od 2.438 mm.

Po gabaritima i izgledu jasno je da je “suzuki” napravio automobil pomalo u “retro fazonu” i da je “ciljao” na poklonike “suzuki džimnija”, koji je napravljen davne 1998. godine i još uvek se, u skoro neizmenjenom obliku, poprilično dobro prodaje. Ipak, kažu u “Suzukiju”, novi “suzuki ignis” nije zamena za “džimni”, koji će naslednika dobiti krajem 2018.

Pored poznatog motora “suzukija” od 1,2 litra koji se ugrađuje i u novi “svift”, u ponudi bi trebalo da se nađe i novi trocilindarski 1.0 Boosterjet turbo benzinac s direktnim ubrizgavanjem goriva. U osnovnoj konfiguraciji snaga će se prenositi na prednje točkove, ali će kupci moći, baš kao i kod “fijat pande”, da izaberu i verziju s pogonom 4×4.

U japanskom gigantu nisu odbacili mogućnost da “suzuki ignis” bude ponuđen, kasnije, i s hibridnom, pa i električnim pogonom.

auto (6)

Kolika će biti cena, kao i drugi detalji, trebalo bi da se zna u oktobru, kada se “ignis” predstavi publici na Salonu u Parizu.

Brojke

  • 1.0 litara imaće novi trocilindraš
  • 2.438 mm je osovinsko rastojanje
  • 3.693 mm je dužina
  • 1.709 mm je širina
  • 1.566 mm je visina

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)