Datum:

25.08.2016. 16:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija “Iveko” predstavila je novi “stralis” s potpuno novom pogonskom grupom koji, uz najbolju moguću pouzdanost i efikasnost, ima ubedljivo najveće smanjenje ukupnih troškova vlasništva (kao i emisije ugljen-dioksida – CO2).

Serija od tri vozila stvorena je prema zahtevima kupaca i ispunjava sve standarde “teškaša” u sektoru transporta.

“Stralis” je dizajniran tako da nudi najbolje rešenje u regionalnim i kratkolinijskim misijama, uključujući transport opasnih materija, oblast u kojoj održava jedinstvenu prednost dobijenu ugradnjom ekskluzivnog HI-SCR sistema naknadnog tretmana izduvnih gasova.

Specifična verzija “stralis XP” konstruisana je za potrebe dugolinijskog transporta i sadrži mnoštvo inovativnih odlika za uštedu goriva.

Revolucionarni “stralis NP”, koji koristi CNG i LPG, najodrživiji je međunarodni transportni kamion koji je dosad napravljen i pravo je čudo kamionske industrije s pogonom na gas.

Nove trostruke A eko-gume koje je razvio “Mišlen” umanjuju otpor kotrljanja, čime se postiže značajna ušteda u potrošnji goriva do 1,5 odsto u proseku tokom njihovog prvog radnog veka. Ovo pozitivno doprinosi očuvanju životne sredine sa 1,33 kg manje ugljen-dioksida na svakih 100 km, što izlazi na preko 3,7 tona tokom prvog perioda eksploatacije.

Automatski prenos nove generacije tipa HI-TRONIX sa 12 brzina, razvijen u saradnji sa ZF, nalazi se na čelu tehnološkog napretka u svojoj kategoriji i drastično poboljšava trajanje a smanjuje troškove. HI-TRONIX smanjuje vreme promene stepena prenosa za 10 odsto, ima skoro dva puta veći ukupni broj promena stepena prenosa od prethodne generacije, može da poboljša trajnost do 1,6 miliona kilometara.

Izvrsna pouzdanost i istrajnost novog “stralisa” takođe rezultira nižim troškovima održavanja i popravke: pet odsto manje od aktuelnog modela sa standardnim trogodišnjim ugovorom i osam odsto sa ugovorom na četiri godine, što već konkurentnu cenu čini još boljom.

Moćni motori

Novi “stralis” odlikuju “iveko kursor” motori sa šest cilindara opremljenih rešenjima za uštedu goriva, specifičnim za svaku misiju. Širok spektar motora za “stralis” obuhvata tri radne zapremine, “kursor” 9 sa 8,7 litara, “kursor” 11 sa 11,1 litar i “kursor” 13 sa 12,9 litara, kao i devet nivoa snage od 310 do 570 konjskih snaga, što ga čini vodećim modelom u svojoj klasi po pitanju dostupnosti snage i obrtnog momenta.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)