Datum:

16.08.2016. 12:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Posle novog “megan hečbeka” i “megan karavana”, francuski gigant “Reno” je rešio da proširi “megan porodicu” novim sedanom.

Ova skladno izvajana limuzina, koja će se praviti u supermodernoj “Renoovoj” fabrici u Bursi (u Turskoj), treba da popuni prazninu koja je nastala odlaskom “fluensa” u istoriju i da bude dobar izbor za one kojima je “talisman” prevelik ili preskup.

Novi četvorovratni sedan je veoma dinamičanog dizajna s dobro izbalansiranim proporcijama. Mnogo pažnje je posvećeno komforu putnika, pa je prostor na prednjim sedištima u “vrhu ponude u klasi”, a prtljažni prostor je veoma solidnih 508 litara.”Reno” je iz većeg i skupljeg “talismana” preuzeo i funkciju otvaranja prtljažnika bez upotrebe ruku, uz pomoć senzora, pa je dovoljno samo da stopalom jedne noge mahnete ispod branika “megana” i poklopac prtljažnika će se automatski visoko otvoriti, olakšavajući utovar.

“Reno megan sedan” će u ponudi imati i stakleni krov koji će biti povezan s vetrobranskim staklom, što će putnicima u vozilu davati izuzetan osećaj.

“Reno” nije štedeo na najnovijim sistemima. Tako će, kao i u ostatku “megan porodice”, i ova limuzina imati veliki sedmoinčni kolor TFT ekran na kome će se prikazivati podaci o brzini, obrtajima, potrošnji…, ali i 8,7-inčni I-surface multimedia tablet sa R-LINK 2 i “multisens” opcijom s kolornim “hed-ap” displejom.

a reno-megan-sedan-4

Naravno, tu je i asistencija prilikom parkiranja, kao i mnogobrojni sistemi pomoći vozaču, poput upozorenja o neželjenom napuštanju kolovozne trake, naprednog automatskog kočenja u hitnih situacijama…

Pod haubom će se naći dva benzinska i tri dizel motora. Benzinci su TCe 115 sa 115 KS i petostepenim manuelnim menjačem i TCe 130 sa 130 KS koji može biti uparen i sa sedmostepenim EDC automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom ili sa šestostepenim manuelnim menjačem.

“Dizelaši” su modernizovani DCi motori sa 90, 110 i 130 KS koji mogu biti upareni sa šestostepenim manuelnim menjačem ili EDC6 automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.


Brojke
* 508 litara je zapremina prtljažnika
* 8,7 inča je centralni ekran * 5 različitih motora je dostupno


a reno-megan-sedan-7

Proizveden u Bursim, “reno megan sedan” će se prodavati u Alžiru, Saudijskoj Arabiji, Australiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Egiptu, UAR, Estoniji, Mađarskoj, Irskoj, Italiji, Izraelu, Letoniji, Libanu, Litvaniji, Maroku, Poljskoj, Češkoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj, Tunisu, Turskoj i Ukrajini.

Početak prodaje se očekuje na jesen, a cena još nije saopštena.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)