Datum:

11.04.2013. 18:30

Autor:

Miloš Maksimović

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2572 pregleda

Na nedavno održanom sajmu automobila u Beogradu, održana je konferencija kompanije Valtec doo i Tošić Racing Team-a, prilikom koje je svečano potpisan ugovor o saradnji ova dva entiteta za sezonu 2013 i time formiran Valtec Racing Team.

Valvoline, prvi brend među motornim uljima na svetu osnovan još davne 1866. godine, danas ima veoma značajnu ulogu kao što je to uvek činio kroz istoriju. Tokom svoje istorije, Valvoline brend je lansirao brojne revolucionarne inovacije koje su lako pronašle put do profesionalnih primena ali i tržišta potrošača, te i ako se mnogo toga u industriji promenilo, strast i energija za iznalaženjem naprednih rešenja i dalje živi u visoko performantnim Valvoline proizvodima.

Sa preko 100 godina iskustva učestvovanja na auto moto trkama, gde su Valvoline maziva našla primenu kod profesionalnih trkača na stazama širom sveta, logično je bilo što je Valvoline EMEA oficijelni sponzor WTCC Šampionata (World Touring Car Championship). Ovaj šampionat je pod okriljem FIA, a osnovan je odmah nakon Formule 1.

Kao što je poznato, WTCC Šampionat rezervisan je za automobile koje fanovi mogu pronaći i u redovnim prodajnim salonima vozila, ali ipak ove trkačke mašine prilagođene su svojoj nameni i cilju te su u stanju da razvijaju brzine i do 300 km/h na stazama u borbi za pobedu.

Kompanija Valtec od svog osnivanja gaji veliku ljubav prema auto moto sportu i kroz brojna sponzorstva podržavala je nacionalne Šampionate kako u auto tako i u moto sportu. Na žalost, ekonomska situacija imala je veliki uticaj na ovaj sport te je broj aktivnih Šampionata sveden na minimum. Ipak entuzijazam zaljubljenika čijim krvotocima teče ljubav prema brzini i automobilizmu svojim trudom i zalagenjem održavaju ovaj sport u životu. Upravo zato, osnivanje zajedničkog kluba za sezonu 2013 pod nazivom Valtec Tošić Racing Tim – predstavlja dobru vest i pomak napred.

Aleksandar Tošić je proslavljeni sportista, čiji rezultati tokom dvadesteogodišnje karijere govore sami za sebe. On je petostruki šampion nacionalnog Šampionata, nosilac Zlatne kacige, a ukoliko sezona 2013 bude išla očekivanim tokom, čemu se u ovom timu unapred raduju, Aleksandar ima šansu da osvoji duplu Zlatnu kacigu što je pošlo za rukom samo najboljima.

Podsetimo, Aleksandar Tošić je ostvario zavidne uspehe i na internacionalnom nivou. Nosilac je šampionske titule u sezoni 2011 u konkurenciji ETCC i titule vicešampiona u sezoni 2012 u okviru istog takmičenja.

Članovi Valtec Tošić Racing tima u sezoni 2013 su:

1. Aleksandar Tošić, vozilo Honda Civic Type R, kasa Super Turismo

 2. Nikola Tošić, vozilo karting, karting

 3. Branko Ćopić, VW Polo 1,4, klasa N

 4. Zlatko Dobrota, Yugo 55, klasa N

 5. Branislav Cvetić, Yugo 55, klasa N

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)