Datum:

09.01.2016. 17:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2715 pregleda

“Korsa TNG” ne samo što je štedljiva, već je takođe i blagonaklonija ka životnoj sredini. Razlog je TNG, mešavina butana i propana koja sagoreva u cilindrima motora, i koja je poznata po izuzetno čistom sagorevanju.

Ekološki podobna, moćna i ekonomična, nova “opel korsa 1.4 TNG ecoFLEX” isporučuje 90 ks i dolazi sa fabričkom solucijom u vidu mogućnosti korišćenja dve vrste goriva. Posebno namenjena štedljivim kupcima, nova članica “Opelove” porodice predstavlja idealan izbor u segmentu malih automobila jer TNG vozači ostaju “debljeg novčanika”. S jedne strane, troškovi goriva padaju za gotovo 30 odsto u odnosu na benzin zbog niže cene TNG, a s druge strane, osnovna cena “korse 1.4 TNG ecoFLEX” je posebno atraktivna. Model sa troja vrata je dostupan po ceni od 11.737 evra.

“Korsa TNG” ne samo što je ekstremno štedljiva, već je takođe i blagonaklonija ka životnoj sredini. Razlog je TNG, mešavina butana i propana koja sagoreva u cilindrima motora, i koja je poznata po izuzetno čistom sagorevanju. Upotrebom ovog goriva, nova “korsa” troši samo 6,9 l na 100 km u kombinovanom ciklusu i emituje samo 113 g/km CO2, što je 13 odsto manje u odnosu na benzin. Emisija azotnih oksida je čak do 80 odsto manja.

Još jedan benefit koji donosi nova generacija TNG korse je, kao i kod ostalih “Opelovih” LPG modela, mogućnost korišćenja dve vrste goriva. Vozač može putem prekidača odabrati režim korišćenja TNG ili benzina. Novorazvijeni kontrolni modul sada obezbeđuje još efikasniju sinhronizovanu tranziciju između ova dva operativna režima. To znači da autonomija kretanja iznosi do 1.200 km, bez potrebe za dosipanjem goriva.

Instalacija TNG rezervoara u kućište rezervnog točka u prtljažniku štedi na korisnom prostoru i štiti prilikom sudara. Rezultat svega je da “korsa” i dalje nudi prostor za do pet ljudi ili do 1.120 l prtljažnog prostora, baš kao i ostali modeli u porodici. Takođe, može da se pohvali ultramodernim sistemima asistencije vozaču i bogatom opremom.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)