Datum:

16.06.2016. 16:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bez obzira na promenjene navike savremenih kupaca, najnovija članica porodice karavana kompakt klase “astra karavan” prati tradiciju kojoj je “Opel” veran, još od 1963. godine.

U prelepom ambijentu Kuće kralja Petra u Beogradu predstavljena je srpskom tržištu nova “astra sports turer”. Ovaj model je kao i verzija sa petora vrata nosilac prestižne nagrade “Najbolji evropski automobil 2016. godine”.

“Astra” i njena karavan verzija imaju bogatu i uspešnu istoriju, i upravo je “Opel” brend, koji je prvi u tadašnjoj kompakt klasi, predstavio verziju koja je bila idealna za preduzeća i nazvao ga car-a-van – karavan. Danas je to produžena kombi-limuzina namenjena kako poslovnim korisnicima tako i porodicama i čini čak polovinu prodaje ovog kompaktnog vozila.

Bez obzira na promenjene navike savremenih kupaca, najnovija članica porodice karavana kompakt klase “astra karavan” prati tradiciju kojoj je “Opel” veran, još od 1963. godine kada je predstavio svoj prvi “kadet A karavan” i unosi inovacije viših klasa u segment karavana i tako ih čini pristupačnim širem krugu korisnika.

Novi model predstavlja već desetu generaciju “Opelovog” kompaktnog karavana koji postavlja nova merila i trendove, poput verzije sa petora vrata. Zasniva se na sasvim novoj lakoj arhitekturi vozila, koja ga čini za oko 190 kilograma lakšim od prethodnika.

Novi karavan nudi sa sa najnovijom generacijom motora (i dizel i benzinskih), tako da je još ekonomičniji, manje zagađuje životnu sredinu, ali je i živahniji i zabavniji za vožnju.

U poređenju sa modelom sa petora vrata, za model “sports turer” potrebno je doplatiti 671 evro. Tako da cene modela “astra sports turera” počinju od 14.261 evro, koliko košta model “selekšn” sa motorom 1.4 ECOTEC sa 100 KS i petostepenim ručnim menjačem, što ovu verziju svrstava među najpristupačnije karavane u segmentu.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)