Datum:

12.07.2015. 11:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 6669 pregleda

Nova lepotica je fokusirana na vozača i obećava uzbudljivo iskustvo vožnje uz osetljivo upravljanje, dobar odziv ubrzanja kao i brzo menjanje brzina i kočenje.

Možda nije najbrža, najekskluzivnija, ali je svakako najsanjanija marka automobila na svetu – “alfa romeo”.

A.L.F.A. (akronim od “Anonima Lombarda Fabbrica Automobili”, što u prevodu na srpski znači “Lombardijska fabrika automobila, javno preduzeće”) osnovana je 24. juna 1910. godine.

Od onda do danas, ova italijanska fabrika snova na točkovima, vodila se parolom “meccanica delle emozioni” uspešno spajajući naprednu tehnologiju i savršeni dizajn.

Novi, model “alfa romeo đulija” predstavljen je nedavno u muzeju “Alfe” u Arezeu, pokraj Milana.

I odmah je predstavljena najjača verzija “Quadrifoglio Verde” sa trolitarskim turbo benzinskim V6 motorom, u čijem su razvoju “primenjena iskustva ferarija”, koji razvija zavidnih 510 “konjskih snaga”

Nova lepotica je fokusirana na vozača i obećava uzbudljivo iskustvo vožnje uz osetljivo upravljanje, dobar odziv ubrzanja kao i brzo menjanje brzina i kočenje.

Pogon na zadnje točkove ili na sva četiri točka predstavlja više nego samo počast najautentičnijim korenima legende brenda „alfa romeo“: to je u isto vreme i tehničko rešenje koje garantuje visoke performanse i neverovatnu zabavu.

Jedinstvena, ekskluzivna tehnička rešenja, poput sistema za raspodelu obrtnog momenta za izuzetnu kontrolu stabilnosti, integrisanog sistema kočenja za značajno skraćivanje zaustavnog puta i sistema “active aero splitter” za aktivno upravljanje silom potiska pri velikim brzinama.

au-HP3

“Alfa romeo giulia” kombinuje sjajne performanse motora i obilnu upotrebu ultralakih materijala, kao što su ugljenična vlakna, aluminijum, kompozitni aluminijumski materijal i plastika, za obezbeđivanje najbolje specifične snage (koeficijent manji od 3).

Pored top verzije Quadrifoglio Verde sa V6 motorom, “đulija” će biti dostupna i sa slabijim, četvorocilindarskim turbo-benzinskim jedinicama, a osim zadnjeg pogona, u ponudi će biti i opcioni pogon na sva četiri točka.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)