Datum:

11.01.2016. 10:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3506 pregleda

Zbog „dizelgejt“ afere Folksvagena, njegova filijala „Audi” najavljuje smanjenje kapitalne potrošnje u ovoj godini i odlaganje izgradnje novog aerotunela za testiranje akustike.

Folksvagenova (VW) filijala za proizvodnju luksuznih automobila, “Audi”, najavila je smanjenje kapitalne potrošnje u 2016. godini i odlaganje izgradnje novog aerotunela za testiranje akustike, posle skandala koji je pre nekoliko meseci pogodio VW zbog manipulacija sa vrednostima izduvnih gasova.

Kompanija “Audi”, koja je od januara do septembra prošle godine ostvarila veći profit iz poslovanja od VW grupacije, saopštila je da će investirati oko tri milijarde evra u postrojenja i opremu u narednoj godini, javlja agencija Rojters.

Ta cifra je, međutim, manja u odnosu na ranije predviđanu potrošnju od 3,3 milijarde evra za 2016, tvrdi neimenovani izvor iz “Audija”, i dodaje da je prema budžetskom planu objavljenom pre godinu dana “Audi” planirao investicije od 17 milijardi evra u periodu od 2015. do 2019. godine ili godišnju prosečnu potrošnju od 3,4 milijarde evra.

“Uz aktuelni investicioni program, želimo da poboljšamo snažnu poziciju brenda, ali i istovremeno težimo dostizanju dodatnih finansijskih mogućnosti putem optimizacije troškova”, navodi se u saopštenju finansijskog direktora “Audija” Aksela Strotbeka.

Ovakav potez je usledio nakon što je VW, najveća evropska automobilska grupacija, srezao investicioni plan za 2016. godinu za milijardu evra, jer se skandal sa manipulacijom na testovima merenja emisije štetnih gasova proširio na još desetine hiljada vozila u SAD, navodi Rojters.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)