Datum:

24.07.2015. 10:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4198 pregleda

Poslovično dobro obavešteni engleski automobilski časopisi tvrde da je pravljenje “admiralskog broda u DS floti” već sasvim izvesno i da će se nova “ajkula” otisnuti na puteve već 2018. godine.

Prema mišljenju mnogih dizajnera, originalni “sitroen DS” iz sredine prošlog veka najlepši je automobil koji se dosad pojavio na drumovima.

Moćna mašina, kod nas od milošte zvana “ajkula”, bila je i tehnološko čudo za svoje doba, a neka rešenja koja su tada primenili francuski inženjeri ni do danas nisu nadmašena.

Pa iako je ponovo “oživeo” liniju “DS”, francuski gigant nije još podario svetu “pravog naslednika”, iako su modeli “DS3”, “DS4” i naročito “DS5”, pa i “DS6 VP” prava, moderna čuda na točkovima.

Jednostavno, naslednik “predsedničke limuzine” još se čeka. Ruku na srce, “DS” je odnedavno postao poseban brend u okviru grupacije “Pežo-Sitroen”, i jasno je da sada imaju drugačiju klijentelu, ali ima još onih kojima srce brže zakuca i na pomisao da nešto poput “ajkule” ponovo zakrstari drumovima.

Poslovično dobro obavešteni engleski automobilski časopisi međutim tvrde da je pravljenje “admiralskog broda u DS floti” već sasvim izvesno i da će se nova “ajkula” otisnuti na puteve već 2018. godine.

Isti izvori navode i da se već zna kakva bi linija novog vozila morala da bude. Biće izrađen na konceptnim modelima “Sitroena” predstavljenim na mnogobrojnim velikim svetskim sajmovima – “numero 9” i “divajn DS”.

Novi model bi trebalo da ima stilske elemente originalnog “sitroena DS” iz 1955, ali i modernih konceptnih vozila – “numero 9” i “divajn DS”, koje vam mi nudimo kao ilustraciju.

Kako tvrde Englezi, oznaka “DS8” već je rezervisana – za 2018.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)